oktober 11, 2008

Flemming Balvig

Bloggen ”Det logiske snit” fortalte 7.10.08 om den uvidenskabelige ”professor” Balvig.
Der var ikke plads til kommentar dér, så jeg fortsætter emnet her på SPYDPIGEN:

Flemming Balvigs professortitel er et resultat af 68´ernes udflippede ideologier og ”Trivslernes Hærgen i de nordlige Provinser”. Han var medlem af den samfundsnedbrydende Landsforening for Mentalhygiejne, et psykologprodukt med rødder i Amerika og nær kontakt med de kommunistbegejstrede ”Unge Pædagoger”.

Han førte sig frem som konsulent for erhvervslivet angående organisationsudvikling og skrev bogen ”Organisationsudvikling i praxis”, der dyrker ”adfærdsvidenskab”. Han var medlem af foreningen KRIM*, talte i Politiken for fangeorlov og foreslog sammen med psykolog Ida Koch 1974, at man skulle nedlægge kriminalrådet. Han gik ind for Christiania med al dets daværende kriminalitet og narkohandel, og hævdede imod politiets statistikker, at kriminaliteten i Christiania var faldende. Da retssagen mod Christiania nærmede sig afgørelse, prøvede han gennem kronik i både Berlingeren og Politiken at påvirke udfaldet og udgav sammen med Henning Koch en duplikeret rapport 1976 om politiets virksomhed i Christiania. På Hovedstadens Oplysningsforbund (HOF) og SFOF holdt han foredrag pro Christiania og om kriminalstatistik

Ved psykologernes landsmøde 1976 gik han ind for at acceptere, at børn stjæler i supermarkederne (jvf. Berlingeren). Han skrev bog om ”Angst for kriminalitet” 1978 og
lavede rapport for Krininalistisk Institut om TV´s indflydelse på meningsdannelse om Christiania.
Balvig så gerne, at korte fængselsstraffe blev afløst af samfundstjeneste.
Og narkopolitikken så han gerne lagt helt om til uddeling af narko og mente at tilbud om heroin til narkomanerne skulle være en ”kontaktmulighed” for evt. at få dem i behandling.
Der burde være mange behandlere på gaderne, men ikke noget politi, mente han, mens læge Peter Ege fandt, at det var bedst at legalisere narko.

*) KRIM vil forbedre forholdene for de indsatte: afskaffe brevcensur og observation under besøg i fængslerne og oprette klagetelefoner for fangerne.