marts 06, 2013

Må hun ikke sige neger?TV-programmet "Go-kväll" bragte i går et interview med den charmerende komiker, Marika Carlsson, som den 15. marts begynder en forårsturnè rundt i landet med optræden i Jønkøping. Hun vil fortælle os, hvordan det var at voxe op i Sverige som neger. Hun skriver neger, og da TV-programlederen Beppe Starbrink gør opmæeksom på, at ordet er forbudt, ler hun, for der er naturligvis ikke noget nedsættende i ordet. Hun bruger det jo om sig selv, og det viser hvor idiotisk fjollet myndighederne bærer sig ad i Europa, for hvad galt er der med ordet "neger"? Hun har den gyldenbrune hudfarve, som mange unge nordboere betaler penge (og helbred ?) for at efterligne i solariernes boxe og prale med på vore kølige badestrande.


Hun kom til sverige som 4-5-årig og det var en herlig oplevelse, for alle svenskere synes, at hun var den "gulligsta", dejligste negerunge at se på og forkælede hende. Men tiderne ændrede sig. Der kom mange indvandrere og dermed andre indtryk, og da hun begyndte skolen var det som en rædsom kolbøtte: hun måtte nu - tvært imod tidligere - døje med mobninger. Simple mennesker og børn kan være barske. Men det slog hende åbenbart ikke ud. Hun havde humorens gave og - som hun sagde - var uden fordomme. Som fuldt integreret optræder hun da også i den - kunstigt designede blå-gule "nationaldragt" (som ikke har en pind med nationaldragt at gøre ud over navnet).

Jeg kan ikke nægte, at jeg fandt hende meget sympatisk, og så småt ærgrede mig over, at der er så
lang vej til Jønkøping, hvor hun skulde optræde. Men så var det pludselig, at hun - som var "uden fordomme" og et øjeblik også uden humor - sagde, at der var kommet et "racistisk parti" ind i riksdagen - ganske vist ad demokratisk vej, men....

Jeg blev faktisk krænket! og ked af, at TV nu igen bare skulde være propaganda! Jeg har stemt på det parti, hun sigtede på, nemlig Sverigedemokraterne. Jeg har ikke kunnet finde nogen racistisk udtalelse fra partiet. Kan Marika nævne mig nogen? Eller hvad forstår hun ved racisme? Racisme drejer sig - ligesom ved hunderacer og deres forskellige egenskaber - om menneskeracer, og en "racist" mener, at hans/hendes egen race er den bedste og dygtigste i verden!
Men efterhånden er ordet så slidt, at det bruges som almindeligt skældsord mod dem, man ikke kan lide, og sådan er det vel her, måske af uforstand?

Vi er mange i Sverige, der indser, at landet er på en meget farlig vej. Enhver husmor ved, at det koster penge at holde gæstebud og åbne sit hjem for Gud og hvermand, og at det bliver dyrere jo flere man inviterer, selvom man skærer ned på kokkepigens og husalfens løn. Der er grænser for husholdningsbudgettet også for et land som Sverige.