marts 31, 2013

Har togforsinkelserne noget med Buzescu By at gøre?

Det kendte amerikanske tidsskrift ”National Geographic Society” har en - for svenskere - særdeles interessant artikel i sit aprilnummer. En fantastisk historie om det fattige Rumænien, hvor det er lykkedes en lokal zigøjnerbefolkning at nå frem fra et yderst spartansk levevis i simple boliger til en bydel, der ser ud som et foto fra Frankrig med flotte huse med søjler og balkoner og høje mansardtage. Menneskene her rejste oprindelig omkring med hest og vogn som kobbersmede med god afsætning, da almuens husgeråd endnu til største delen bestod af kobbergryder og kedler. Det er ikke så længe siden.


De havde dengang ikke kunnet ane, at denne handel skulde udvikle sig til noget kolossalt på grund af nye tider, ny politik, nye forhold. I dag handler de med alle slags metaller og skrot, og pengene bruger de på deres egen måde. Disse huse er mere tankt som en slags legetøj, teaterkulisser, der skal imponere med statelige stuer, flotte trapper, marmorgulve og lysekroner. Er det ikke godt nok, så river man bare ned og bygger om. Selv foretrækker man at bo bagerst i husenes enklere værelser og benytte et simpelt lokum i stedet for det fine toilet.

Jamen så kan de jo godt, zigøjnerne. Her har vi et tydeligt eksempel, som rigmanden Georgs Soros kan bruge i sin propaganda: Europeeerne skal ikke jage zigøjnere væk som tyvepak, men i stedet slippe dem ind i deres byer og give dem samme gode muligheder som deres egne borgere....


Eller...øh, er det...?
Er det her det havner, alle de kobberkabler, som ved nattetid bliver stjålet fra de svenske jernbaneanlæg?
Når du står og tripper nervøst på perronen og er bange for at komme forsent, skyldes det så nogle handelsforbindelser og grosserervirksomheder mellem Sverige og Rumænien.…...?


Læser svensk polis mon ”National Geographi”,
hvis logo ses her t.h. ?
En gul vindusramme, der indrammer alverdens interessante
artikler om klodens mærkværdigheder og seværdigheder.(Vi mennesker på kloden har forskellie syn på livet. Et af dem er her:
Verden tilhører os alle. Den er med sine rigdomme et tag-selv-bord.
De, der ejer noget, har allerede forsynet sig. De, der ikke ejer noget,
forsyner sig derfor også.)
Læs evt.også tidligere indlæg om zigøjnere på Spydpigen 24. marts.