juli 25, 2012

Schweiz igen i fortroppen


Apropos Lene Kattrups artikel i POLITIKEN 22.7.2012 om omskæring af drengebørn skriver Nicolai Sennels den 25. juli på bloggen politisk ukorrekt http://www.politisk-ukorrekt.dk/?p=2346, at schweiziske hospitaler alvorligt overvejer at stoppe for religiøs omskæring af drenge.


To hospitaler i Schweiz har stoppet for ikke-medicinsk betinget omskæring af drengebørn bare nogle uger efter at dommen i Køln fastslog at forældre ikke kan kræve omskæring af børn, da det indebærer legemnlig beskadigelse.

Swiss Local News rapporterede i torsdags, at Zürich Universitets Børnehospital midlertidigt har stoppet ikke-medicinsk omskæring indtil legaliteten er blevet fastslået. “Vi er i gang med at evaluere den legale og etiske bedømmelse i Schweiz”, sagde Marco Stuecheli, hospitalets talsmand, i sidste uge til AFP.

Skt. Gallens undervisningshospital i det norlige Schweiz bekender kulør og sagde i weekenden, at de overvejer et stop for omskæring, idet de lover en endelig afgørelse sidst på sommeren, rapporterer bladet “Beobacter Magazine”
Det er usandsynligt, at hospitalets beslutninger vil få nogen særlig indflydelse på traditionen i de jødiske og muslimske menigheder.


http://www.algemeiner.com/2012/07/23/swiss-hospitals-follow-german-ban-on-cir cumcision/