marts 09, 2015

Voldtaget og straffet


Saudisk kvinde blev gruppevoldtaget og dømt til (absurd*) straf: 

200 piskeslag og (hvis hun overlever) 6 måneders fængsel

Dette kom lige til Kvindedagen!

 Det var i 2006, at en 19-årig saudisk kvinde blev overrasket af to mænd i en bil sammen med sin ven. Hun blev arresteret og derpå voldtaget af en gruppe på syv mand. Kvinden som var sciitisk muslim, blev først dømt til 90 piskeslag  for at have overtrådt den saudiske lov om adskillelse af kønnene.

Efter at have henvendt sig til en højere saudisk domstol, fortæller Middle East Monitor, fik kvinden sin straf fordoblet (ligesom også de syv voldtægtsmænd). Kvindens advokat, Abdul Rahman Al-Lahem, har ladet pressen se sagen: noget der er forbudt ved lov, hvilket har ført til, at domstolen  har forbudt advokaten at føre kvindens sag ved retten og har tilbagekaldt hans professionelle autorisation og kaldt ham til disciplinær samtale.

Trods international  kritik har det saudiske justitsministerium forsvaret domstolens afgørelse, idet de har bekræftet at kvinden var skyldig i at være alene på et offentligt sted uden ledsagelse af et mandligt medlem af sin familie: "Ministeriet modtager gerne enhver konstruktiv kritik, men uden følelsesmæssige nuancer".
Ifølge hvad der rapporteres også fra det iranske pressebureau Press TV er voldtægtsmændene blevet dømt til en "overraskende mild" straf efter saudisk standard: fem års fængsel for en forbrydelse, der kan straffes med døden.

Også Human Rights har interveneret, som har dadlet en sådan retsafgørelsen som byder voldsmænde "beskyttelse og ustrafbarhed"

Kilde: den italienske blog "Lisistrata", oversat af Gertrud.


*)  I deres kultur er straffen ikke absurd. Husk det, når den bliver indført her!