maj 21, 2010

Doktordisputats! Bevar mig vel!

Det er dog utroligt, hvad man kan erhverve doktorgrad på i dag!
I Stockholm har nogen skrevet afhandling om, at lovovertræderes udseende kan påvirke dem, der fælder dom. 323 dommere, nævninge, anklagere, advokater og politifolk har bedømt tre forskellige forbrydelser: mord, børnemishandling og sexuel udnyttelse. Testgruppen studerede bagefter fotografier, hvor man havde forsynet forbryderne med forskellige attributter.

De der påvirkedes mest af udseendet var de kvindelige anklagere, advokater og politifolk. De bedømde, at de attraktive kvindelige forbrydere skulle få kortere straf, mens de attraktive mænd skulle få længere straf.
Dommere og nævninge brød sig ikke om udseendet. Derimod dømde de til hårdere straf, hvis
forbryderen var af samme køn som de selv (eller sagt anderledes de dømde mildere, hvis forbryderen var af modsat køn. Overraskende, ikke?)

Du gode, sikke en bunke psykologvrøvl. Skal det måske nu indgå i strafudmålingen?
Alle mennesker påvirkes da bevidst eller ubevidst af deres medmenneskers udseende. Det gælder naturligvis også i retsvæsenet.
Alt for megen såkaldt forskning består i at löbe rundt med en mikrofon og båndoptager og spörge folk ud om dette og hint. Selvom der er psykologer, der trods universitetsstudierne har lykkedes at beholde deres sunde fornuft, så er der alt, alt for mange, der er påvirket af den mentalhygiejniske ideologi, der vandt indpas i vore lande efter sidste krig. Alt, alt for mange mennesker sluger den råt og lægger sig pladask på maven for den.
Den vidunderlige teatersatire, ”Trivslernes Hærgen i de nordlige Provinser”, bør være første skridt til at få sat en stopper for alt det ævl, der har sneget sig ind i samfundet.

Doktordisputats! Bevar mig vel!


Kilde: SVT-nyheterna 20.5.2010