august 11, 2008

Grønt er ikke kønt længere.

Dette er hentet fra den svenske blog Every kinda people http://everykindapeople.blogspot.com/2008/08/grnt-inte-sknt-lngre.html

Jeg kommer på en lignelse: ”Mennesket går rundt med sin navlestreng i hånden, omtrent som en el-ledning, og leder efter en stikkontakt at sætte den i.”Efter at kristendommen og kirken har tabt al tillokkelse har det spirituelle menneske ledt efter stikkontakter.
”Gore-ismen”, den grønne bølge er en tro, som har erstattet traditionel religion, men nu begynder interessen for at være grøn at svinde.
Michael O´Leary (Ryanair) udtrykker det sådan her: ”De tossede økologer er de forkælede rige, som ikke har andet at lave end at tale om varm luft og bønner.”Nu er salatdagene forbi!Problemet for den grønne lobby er ikke, at de er blevet oversvømmet af snobber. Det er den økonomiske kulde som har ramt spirene. Den grønne livsstil med sine triste grøntsager og genbrugsbleer ses mere og mere som en luxus.
Opinionsundersøgelserne viser, at nu er menneskene mere urolige for kriminalitet, økonomi og høje priser end for hvordan livet skal blive for deres børnebørn. Der findes en direkte forbindelse mellem hvordan man opfatter økonomien og den betydning, man tillægger miljøet. Når det er besværlige tider, betaler man ikke mere for at berolige sin samvittighed. Efterspørgslen på kyllinger, ost og grøntsager er gået ned. I stedet for køber folk pizza og hamborgere, som er billigt at fylde maven med.
I England har politikerne holdt op med at tale om grønne ambitioner, og foranstaltninger til at straffe bilister er lagt til side. Man lover til og med at sænke skatten på benzin og fly, når oljeprisen stiger. Det sjove er, at når englænderne vender ryggen til miljø-snobberne bliver landet automatisk ”grønnere”:Færre mennesker flytter ind i nye huse, så de køber færre hvidevarer. De kaster ikke så meget mad ud, handler ikke så impulsivt og bruger deres tøj længere. Vand på flaske købes ikke i samme udstrækning som før, og salg af grøntsagsfrø er taget til. Man skruer ned for varmen, afskaffer bil nr. 2 og bliver hjemme i ferien.