august 13, 2008

8-årig brud mod rundelig medgift til barnets far

Det er ikke længe siden, at vi hørte om en lille pige på 8 år i Saudiarabien, som var blevet bortgiftet til en ældre mand. Hun tog – ifølge pressen - sagen i egen hånd og gik selv til domstolen og fik omstødt ægteskabet.

Men det er åbenbart ikke helt ualmindeligt med disse børneægteskaber, som en vis profet gik ind for til efterlevelse. Her er et nyt exempel fra RIAD 11.8.08: En 8-årig blev bortgiftet til en 50-årig. Barnets far gav udtryk for, at hendes velbefindende gaves i bytte for medgiften, men barnets mor opponerede sig og anmeldte sin mand: min datter skal have en normal barndom.

En saudisk mand i 50´erne har indgået reelt ægteskab med et barn på 8 år, bosat i al-Qasim-provinsen. Barnets far, hvis accept er nødvendig for gyldigheden af ægteskabskontrakten, har bifaldet den, idet han i bytte har modtaget en høj medgift fra brudgommen. (I Vesten ville man nok sige, at barnets far har solgte hende!)

I følge den saudiske avis, Okaz, er sagen kommet frem efter, at barnets mor besluttede sig for at anmelde sin mand og at kræve ham for retten for at undgå datterens giftermål.

På baggrund af en lignende sag, der er i gang i egnen omkring Asir, syd for Mecca, hvor en 70-årig er blevet anmeldt for at have giftet sig med en 10-årig, har kvinden reelt indgivet anmeldelse idet hun beder om hjælp fra de lokale organisationer, som kæmper for at forsvare menneskerettighederne. Den lille piges mor har forklaret, at ægtefællen er en mand, der allerede er gift med to andre kvinder og i betragtning af datterens alder kræver hun annullering af ægteskabskontrakten for at give barnet en normal barndom.

Retssagen er imidlertid bare lige begyndt og der forventes mange andre retsmøder, før man når frem til rettens dom. Ifølge de advokater, der er experter i familieret, er der mange retssager af denne art ved de saudiske domstole.

Kilde: Adnkronos Italyglobalnation. (Oversat fra italiensk).