januar 06, 2008

Forbrødring mellem islam og paven

Det fremgår af Kristeligt Dagblad, at det Europæiske Råd for Fatwa og Forskning har inviteret paven til en såkaldt ”dialog” for at bidrage til en forbrødring. ”Vores initiativ beviser, at islam er en fredselskende religion”, siger de. Sludder. Ord i sig selv beviser ingenting. Kun reelle handlinger og opførsel. Og det islamiske dialog-begreb har ikke noget med dialog i vor betydning at göre. Den kloge narrer den mindre kloge.
Lad det være sagt igen: Det Europæiske Råd for Fatwa og Forskning er en selvbestaltet organisation. De i Europa - legalt eller illegalt - bosiddende muslimer afgiver ikke nogen stemme til dette råd, der således ikke har noget demokratisk mandat. Rådets medlemmer er radikale imamer fra bl.a. Sudan, Saudiarabien og Europa. Det blev oprettet 1997 af den meget extreme islamistorganisation ”Det muslimske Broderskab”, som stiftedes 1929 i Ægypten som en islamisk vækkelse. Den skulle stramme religionen op og føre til en islamisk revolution og verdensmagt. I flere islamiske lande har man sit hyre med bevægelsen. I Europa har de oprettet brohoveder til spredning af Broderskabets budskab: ”Allah er vort mål, budbringerne vore ledere, koranen vor lov, jihad vor vej og døden for Allahs sag vort højeste håb.” Broderskabet optræder sine steder som ”moralpoliti”, der med eller uden vold tvinger andre til at underordne sig deres diktat, ligesom de søger at overtage magten i Europas moskéer.
Islam og katoliscismen har een ting til fælles: de er begge lovreligioner, der kræver sit af sine troende. Den tankefrihed, som vi er vant til i Norden, er nok til stor del et resultat af protestanternes protester mod den katolske kirke. Men det er vel ikke usandsynligt, at paven kan have liggende i baghovedet, at han gennem det stærkt katolsk-prægede EU skulle kunne vinde mere magt.
Billede: næste pave ?