januar 14, 2008

Beduinernes religion

En kristen kan ikke fornægte Kristus.

Og en kommunist og andre venstrevredne kan ikke ignorere det faktum, at deres lære er blevet realiseret af massemordere som Stalin, Mao og Pol Pot
En nazist kan ikke se bort fra Hitlers skrift ”Mein Kampf”. Og kan man stadig kalde sig nazist, hvis man forkaster Hitlers bog og Hitler? Kan man kalde sig moderat nazist, hvis man bare fremhæver, at Hitler fik folk i arbejde ved at bygge motorveje, og fornægter racismen og holocaust? Hvis der findes moderate nazister, må der også findes moderat nazisme...

Kan muslimer gå ind for religionsfrihed og tage afstand fra jihad og samtidigt mene, at de følger Koranen og Muhammed? Nej, givetvis ikke. Man kan ikke blæse og have mel i munden.
Jamen kan man ikke reformere islam? Jo, teoretisk set, men hidtil er det ikke sket, og desuden har Muhammed truet med dødsstraf, hvis man forsøger sådan noget. Derfor er islam den dag i dag en arabisk beduin-religion, som hænger fast i 600-tallets traditioner.

Findes der moderate muslimer, så må der også findes en moderat islam. Men existerer det? Nej, ikke hvis man holder fast i Koranen og Muhammed. Så må der gennemføres radikale nytolkninger, og man må tage afstand fra visse af Muhammeds ord og handlinger.

De fleste muslimer i verden er ikke arabere og kan ikke arabisk, men mange lærer at rable koranvers af sig på arabisk, ofte uden anelse om, hvad det handler om. Det er også en kendt sag, at folkeislam er betydeligt stærkere end den ortodoxe islam. Folkeislam er blandet op med schamanisme, gammel folketro, åndedyrkelse og lignende. Derfor er hundredvis millioner muslimer ikke rettroende i korrekt mening. I henhold til Koranen skulle de tilmed kunne straffes med døden. Udtrykket ”moderate muslimer” bliver derfor skævt og vanskeligt.

Politikere og meningsdannere siger gerne, at islam er fredens religion, og at man vil føre dialog med moderate muslimer. Men findes der et islam uden Koranen? Koranen taler jo faktisk for jihad, d.v.s.vold og krig mod ikke-muslimer. Og findes der moderate muslimer eller er de frafaldne?

Der findes yderligere en komplikation i mødet med islam, nemlig begrebet ”taqiyya” (løgnen) og ”kitman” (bedrag). I islam er det pålagt muhammedanerne at lyve og bedrage for islams skyld, for at udbrede religionen, for at islam skal sejre. Logn og bedrag er altså ikke synd, men snarere tvært imod en dyd. Man må antage, at de fleste vesterlændinge ikke ved noget om dette, mens de fleste muslimer nok er klar over det. Alt dette vanskeliggør – mildt sagt – en meningsfuld dialog!


Kilde: Världen idag