maj 13, 2007

Svensk demokrati allerede udhulet

Onsdag den 9. maj offentliggjorde Dagens Nyheter en rapport fra ”Demoskop” om svenske skolelevers kundskaber om kommunisme. Den viste sig at være yderst dårlig. Mange tror, at kommunisme er et demokratisk statssystem. De aner ikke, at kommunisme har ødelagt adskillige samfund og har berøvet folk deres menneskerettigheder og frihed. De har ikke hørt om Gulag Øhavet og at næsten 100 millioner mennesker er blevet dræbt under kommunistiske regimer.
Föreningen för Upplysning Om Kommunismen, UOK, er dybt bekymret over afsløringen. ”Uvidenhed er grobund for totalitære bevægelser og gør det let at manipulere folk”, siger en talsmand fra foreningen, Anders Hjemdahl, og fortsætter: ”Vort demokrati er allerede i dag meget udhulet på en farlig måde”. ”En stor del af ansvaret for de manglende kundskaber, ligger på skolen”, siger han.

Her er fakta fra den svenske undersøgelse:
90% kendte ikke til Gulag (Derimod kendte 95 % Auschwitz)

40% mener, at kommunismen har bidraget til øget velstand i verden.

43% tror, at det totale antal dødsofre for kommunisme er en million eller mindre.
18% tror at det er mindre end 10.000 døde.

22% mener, at kommunismen er et demokratisk samfundssystem.

82% tror ikke på, at Hviderusland er et diktatur.

99% kender ikke begrebet kollektiviseringDet var klare ord, og de burde være sagt for længe siden. Men hvorfor står det så slemt til? Hvorfor har skolen ikke taget fat på dette?

Vi kender nok alle svaret: fordi Sverige - ligesom Danmark - er stærkt påvirket af de kommunistiske strømninger og den evindelige propaganda ikke mindst under den kolde krig og gennem skolen. Skoleelever og unge sugede det i sig som modermælk, og politikerne ignorerede det.
Det ville være interessant at kunne sammenligne den svenske rapport med en tilsvarende dansk. Hvis socialforskningsinstituttet kan levere en sådan uden manipulationer?

Kilde: Dagens Nyheter 9/5 via Världen idag 11.5.07