oktober 21, 2013

Lidt Dansk Kultur

Husker I, hvordan kulturløse barbarer sprængte de årtusindgamle Buddhastatuer i klipperne i Afghanistan? Det kan sagtens blive samme skæbne for megen anden kultur, som bl.a. Europa er så fuld af. En første betingelse for at redde det, er at vi forstår dets værd, og netop det skorter det på i dag, da man for længe siden har kvittet hstorieundervisning i skolen,
En del unge synes at tro, at bevaringsværdig kultur alene er den musik, som med tilskrålet jubel præsenteres på alverdens festivaller.

Da det har været en del af min livsopgave som autoriseret, musemskyndig turistfører at fremvise kulturen i København for byens egne indbyggere, vil jeg her på min blog Spydpigen tage sagen op og udpege spændende ting, store og små fra Dansk Kultur.

Dog uden at forsømme hovedformålet med min blog: at orientere om de uendelig mange fortiede eller manipulerede oplysninger om vort samfund og islam.


Dansk Kultur:
At H.C.Andersen sidder på Rådhuspladsen og kikker over på Tivoli vèd både hjemmefødinge og turister. Han bliver fotograferet hver dag. Før man fik sat navneskilt op ved landets berømthed, hed Luckow-Nielsens statue bare "Rasmussen", og turister undrede, hvem Rasmussen var?
Det var såmænd navnet på broncestøberen!

Tæt ved ligger der et kloaklåg i brolægningen med H.C.Andersens profil med høj hat. Nedenfor ses vandrotten, som krævede told og pas af «den standhaftige tinsoldat», da han i sin båd gled ind under et rendestensbrædt. Båden, som gadedrengene havde foldet til ham af avispapir, svejede hid og did, men han stod lige stiv og strunk, som vi ser ham på kloaklåget.