juni 19, 2013
Christiansborg, fredag den 14. juni 2013/KBE


PRESSEMEDDELELSE

DF: Fuldstændigt uacceptabelt når undervisningspersonale kønsdiskriminerer

Dansk Folkepartis værdiordfører Pia Kjærsgaard udtrykker vrede over, at en gruppe kvindelige studerende hos VUC i Herning er blevet instrueret i ikke at forsøge at trykke deres censor i matematik i hånden. Angiveligt nægter den pågældende censor at trykke kvinder i hånden af religiøse årsager. Pia Kjærsgaard er chokeret over, at kvinder behandles som andenrangs-mennesker i det danske undervisningssystem. Hun forlanger derfor, at undervisningsminister Christine Antorini (S) øjeblikkeligt sætter en stopper for sådanne middelalderlige skikke i undervisningssystemet.

- Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke havde troet, at vi skulle komme så langt ud, at kvindelige studerende i Danmark behandles som andenrangs-mennesker i det danske undervisningssystem, fordi en censor i matematik nægter at give dem hånd - angiveligt af religiøse årsager. Og jeg forstår ganske enkelt ikke, at undervisningsminister Christine Antorini (S) ikke for længst har gjort reglerne klar, så den slags diskriminerende adfærd ikke tillades i det danske undervisningssystem, siger Pia Kjærsgaard.

- Regeringen har fuldstændigt ladet stå til på det værdipolitiske område, hvor eneste fokus har været at svække danske normer og traditioner. Nu har vi så en konkret sag, hvor kvindernes hårdt tilkæmpede ligestilling bliver direkte udfordret af århundrede gamle religiøse dogmer om, at kvinder er mindre værd end mænd og åbenbart er ”urene” eller fristende væsner. Jeg forventer at undervisningsminister Antorini straks griber ind og gør det klart, at man som underviser i Danmark har pligt til at efterlade sin religion derhjemme, når man går på arbejde og behandle alle studerende og kollegaer ens - uanset om de er kvinder, jøder eller noget helt tredje, siger Pia Kjærsgaard.


Her er to billeder fra den kampagne,

Københavns Hovedbibliotek holdt for 

nogle år siden for at fremme 

integrationen. Vi skulde jo alle være 

venner og symbolet var et håndtryk,

som man se her på billederne.
Og hvem er det så, der laver ballade 

og ikke kan hilse på de kvindelige 

studerende.En censor, som mener, at "kvinder er urene", og at han som mand er noget særligt.