maj 21, 2014

EU - hul i hovedet


Her før EU-valget har jeg kikket tilbage i mit arkiv. Her står der 1.8.2010:

Helmut Schmidt er dybt bekymret over Europa

EUs udvidelse er vanvid
Tidligere Forbundskansler i Tyskland, Helmut Schmidt, er dybt skuffet over Europas toppolitikere. Han savner stærke personligheder og anser EU-udvidelsen for en ganske katastrofal fejl. Situationen er efter hans mening så elendig som ingensinde efter Anden Verdenskrig.
For øjeblikket er Europa uden ledelse, sagde Schmidt i NDR (Nordtysklands Radio).
I øjeblikket er der ingen lederskikkelse dér. Det er en langt værre situation end vi nogensinde har oplevet den de sidste 60 år.
Det er altsammen hul i hovedet
Udtalelsen faldt i en samtale med den tidligere Forbundsminister Per Steinbrück i en dokumentar. Med hårde ord beklagede Schmidt også udvidelsen af EU-unionen. „Ved Maastricht-konferencen var vi 12 medlemsstater. Så blev vi 15 og så 20 og 26 og 27. Det er hul i hovedet.“


Man samles om to oldinge
Med henblik på de nye EU-medlemmer dømte han: „Det havde været rigtigt at holde igen. Det havde været nok med NATO. Det ville også have beroliget Amerika. Men at samtidigt optage dem i EU, uden i tilstrækkelig grad at tilpasse spillereglerne til denne kæmpeforening, var en katastrofal fejl. Schmidt mærker en foragt for den politiske klasse i befolkningen. På Peer Steinbrücks bemærkning „Nogle politikerre bliver først værdsat, når de er gåaet af“, svarede Schmidt: „Ja, det gjaldt for Richard von Weizsäcker og for mig. Men det hænger kun sammen med, at tyskerne for øjeblikket ikke er tilfreds med deres ledelse. Så samles de om to oldinge.

Kompetence værdsættes.


Kilde: Politically Icorrect 1.8.2010