oktober 06, 2010

Misslyckad kloning

Försvenskat från den konservativa danska bloggen ”Monokultur”:

Under överskriften ”Sverigedemokraterna lämnade gudstjänsten” citerar den danska tidningen Politiken biskopen Eva Brunnes uttalande i Storkyrkan: ”Den rasism som säger, att du inte är lika mycket värd som jag, att du inte har samma rättigheter som jag, inte förtjänar ett liv i frihet och av den ene anledningen, att vi är födda i olika dela av världen – det är inte värdigt för en demokrati som vår att göra skillnad på människor”

Kände de sig träffade? Så kan man kanske frestas att undra? Det är ju trots allt den hund, som träffas, som tjuter.

Samma tidningscitat framföras av Berlingske Tidende, som med foto visar Sverigedemokraterna då de kommer till Storkyrkan klädda i folkdräkter. Artikeln har överskriften: ”Biskopen pekade ut Sverigedemokraterna”. Men vilka antydningar det rör sig om får man bättre intryck av vid läsning av Jyllands-Posten, som bringar ett längre utdrag av biskopens predikan i sammanhang med statsminister Reinfeldt öppningstal i Riksdagen: ”I kväll samlades tusental människor i Stockholm och andra delar av landet för att ge sin åsikt till känna. De ropar ut sin avsky mot dem, som gör skillnad på människor. Den rasism, som säger att du inte är lika mycket värd som jag. Du skall inte ha samma rättigheter som jag. Du har inte rätt till ett liv i frihet. Och detta bara av en enda anledning – att vi tillfälligtvis är födda i olika delar av världen. Det är inte värdigt att i en demokrati som vår göra skillnad på människor”.

Biskopen talade inte på något sätt generellt om ”Den rasism som säger, att du inte är lika mycket värd som jag”, men gjorde sig till ett med en demonstration vänd emot Sverigedemokraternas existens och representation i Riksdagen.


källa: http://monokultur.dk/2010/10/06/de-sma-detaljer-2/

.............

Spydpigens kommentar till ovanstående avslöjande journalistmanipulation och den påfallande likartade text i biskopens predikan och Reinfeldts tal: de har klart genom förhandsavtal sökt ”jämställdhet” – detta nonsensbegrepp, som inte existerar nånstans överhuvudet eftersom vi inte är lika och aldrig blir lika - utan vi klonas.