maj 04, 2009

Kritik af EF-domstol

V og K skal stå ved kritik af EF-domstolen, mener DF.

Dansk Folkepartis EU-ordfører og spidskandidat til EU-parlamentsvalget, Morten Messerschmidt, rejser i dag i Folketinget en debat om EF-domstolen. Særligt efter sidste sommers debat om Metock-dommen har diskussionen kredset om EF-domstolens politiske virke. Selv Venstres og De Konservatives ordførere har i løbet af debatten erklæret sig enig med Dansk Folkepartis kritik. I dag vil de blive stillet til ansvar for deres udtalelser.

”Således udtalte Venstres EU-ordfører 17. juli sidste år, at ”jeg synes, at man det sidste halve års tid har kunnet se, at EF-Domstolen er gået i gang med en politisering, jeg ikke kan lide, hvor man hele tiden går ind og tester vandene for, hvor langt man kan gå i forhold til de nationale parlamenter. Og det er en glidebane, der er meget farlig”, ligesom De Konservatives ordfører erklærede, at ”EU-landene bør drøfte EF-Domstolens retspraksis, som er blevet mere aktivistisk de seneste år.”

”Dansk Folkeparti kvitterer for denne imødekommelse ved under dagens debat at kræve svar fra de respektive regeringspartier på, hvad de i mellemtiden har gjort ved sagen. Der er nu gået et halvt år, og jeg regner naturligvis med, at de fortsat står ved deres ord og derfor kan støtte Dansk Folkepartis forslag om at arbejde for en ændring af reglerne for EF-Domstolen, således at dens fortolkningsstil ændres fra i dag at være meget udvidende og politiserende til at blive mere indskrænkende, således at også de bekymringer, visse af regeringspartiernes folketingsmedlemmer har givet udtryk for, inddrages, slutter Morten Messerschmidt.

Christiansborg, fredag den 24. april 2009
PRESSEMEDDELELSE