maj 12, 2009

Flerkoneri skal väk!

DF kræver omfattende indsats mod flerkoneri.
Den 19. april 2009 udsendte Daasnsk Folkeparti nedenstående pressemeddelelse:
Dansk Folkepartis ligestillingsordfører, Marlene Harpsøe, kræver nu, at ligestillingsminister Inger Støjberg træder i karakter og sammensætter en lovpakke, der skal komme flerkoneri i Danmark til livs.

- Lad mig gøre det helt klart. Flerkoneri er uacceptabelt. Det er en før-middelalderlig skik, som er undertrykkende og nedværdigende over for kvinder og understreger den andenrangsstatus som kvinden har ifølge Koranen, siger Marlene Harpsøe.

Ifølge dansk lovgivning kan det straffes med op til seks års fængsel at indgå ægteskab med flere kvinder.
- Problemet kan imidlertid være, at ægteskaberne ikke er indgået officielt, men at en imam alene har giftet kvinde nummer to, tre eller fire med en mand uden at det er kommet til offentlighedens kendskab. Vi skal sikre os, at den type ”uofficielle” ægteskaber også er strafbare i henhold til lovgivningen, og det vil jeg nu spørge ligestillingsministeren til, siger Marlene Harpsøe.

Marlene Harpsøe vil også fjerne imamernes vielseskompetence, hvis de forbryder sig mod gældende lovgivning og gifter en mand med flere koner, ligesom imamer uden dansk statsborgerskab skal udvises.

- Det er klart, at vi ikke kan acceptere, at udlændinge bidrager til at skabe et problem med flerkoneri i Danmark. Derfor skal sådanne personer naturligvis udvises af Danmark, og det vil jeg også bede ligestillingsministeren skabe direkte hjemmel til i lovgivningen, siger Marlene Harpsøe.

Derudover vil hun bede ligestillingsministeren om at iværksætte en kampagne, der gør muslimske kvinder i Danmark opmærksomme på, at det er forbudt at leve i et polygamt ægteskab i Danmark.
- Mange af disse kvinder aner ikke, at det er sådan i Danmark, og det skal vi oplyse dem om, siger Marlene Harpsøe.