marts 02, 2007

Var det så overraskende?

Tidligere undervisningsminister, nu overborgmester Ritt Bjerregaard fik sin sag for i dag med al balladen i København.
Men var den egentlig så overraskende, når man tænker på, hvordan hendes parti og myndighederne gang på gang har ladet marxistisk ungdom og autonome gøre, som de ville?

Bådsmandsgade kaserne, eller om man vil Christiania, blev besat i 1971. De gamle fine fredede krudthuse fra Chr. 5´s tid blev ødelagt og andre bygninger brudt ned for at puttes i kakkelovnen. Man ville være ”Fristad” - fri for alt besvær, udgifter og ansvar, men ikke for det udenfor liggende samfunds goder.
Christiania blev hurtigt center for salg af narkotika. Mentalhygiejnikeren socialminister Eva Gredal kaldte det for ”et socialt experiment”. Hvad experimentet gik ud på, ved guderne. Ville man se, om narkomanerne kunde klare sig og hvorlænge? De mest elendige boede i voldens bunkers, uhyggelige snuskede narkohuler. Politiet kunne hente pubertetsbørn derude, der var løbet hjemmefra - måske på opfordring af flyveblade fra Børnemagt, Børnefronten eller foreningen BRIS, men næste dag kunde politiet finde de samme børn i ”det sociale experiment”. Christiania var ingen spejderlejr. At socialdemokratiet interesserede sig for narkomaner eller andre sørgelige skæbner var en myte, undtagen på papiret, hvor de blev brugt politisk.

Daværende socialdemokratiske regering hemmeligholdt oplysninger om forholdene på Christiania, f.ex. den såkaldte Rosendalrapport. Den beskrev klart og utilsløret de forhold, som Københavns Børneværn lod børn leve under, forhold som ikke ét eneste øjeblik ville være blevet godtaget hos forældre, men ville have ført til afhentning af børnene. De var indlogeret under usle og smudsige forhold hos en narkosælger i Multimediahuset. Børneværnets chef, Ernst H. Larsen, havde gemt rapporten væk, men det lykkedes en gæv folketingsmand, advokat Lindholt, at få dokumentationen frem.
Efter nogle års retssag afsagde højesteret dom over Christiania i 1976: beboerne skulle rømme området.
Javel, sagde den socialdemokratiske regering, - men man har ikke sagt hvornår, så foreløbig kan de blive…

Hvordan var det nu, man lærte i skolen: ifølge grundloven var der en lovgivende, en udøvende og en dømmende magt -
tre instanser uafhængige af hinanden!