september 28, 2016

Frihed til >< Frihed fra

Sagen fundet på Uriasposten

Utrolig så attraktive børn er blevet i den politiske verden.
Sådan var det ikke i gamle dage.
I fattige familier måtte børnene nok hjælpe til med at få skrabet penge sammen, men i fritiden legede de med boligkvarterets andre børn. Gamle børnelege med halvt forglemte kulturelle rester. Det er ikke så længe siden endda. I vore bedsteforældres barndom. Nu ser vi ingen børn "i vore gader"
Hvorfor er børnene blevet så attraktive i politisk sammenhæng?
Det skyldes deres uskyld.

For dem er enhver voksen gerne en person, man kan nære tillid til. Derfor måtte forældre i gamle dage ofte skræmme børn med "manden i brønden", hexen i pandekagehuset, rottefangeren fra Hameln, trolden, der byttede sit troldebarn med et menneskebarn. Forældrene  vidste hvad der kunde ske et tillidsfuldt barn.

I politikkens nuværende verden er den barnlige uskyld penge værd. Børn lytter og lokkes. Af alt muligt. Af hvad som helst. Det er gerne gennem børns uskyld, at den udspekulerede propaganda så fikst når frem til forældregenerationen.

Smart, hvis man kan få lillepigen til at ville have en hue på, en hijab, så man ikke kan se hendes blonde hår. Det driller de jo hende med, så hvorfor ikke dække det til, så hun slipper at de hiver hende i fletningerne...  Formuleringen "Man skal have ret til at bære" gør klædet attraktivt.  Have hue på indendørs kan virke spændende og morsomt. En tid. Selvom det er begyndende slaveliv. Det forstår hun jo ikke. Hendes forældre heller ikke. Der findes faktisk slavedmarkeder i udlandet, hvor man kan blive solgt. Skulde det overgå dig eller nogen i din familie, skal du ikke regne med at få hjælp af nogen hjemlig myndighed.