januar 13, 2016

Anholdt


Nordfront.se   13 jan 2016

Häktad för mord på skolpojke i Broby     Ahmed Mustafa Al Haj Ali
Infogad bild 1

En 14-årig syrier har blivit omhändertagen av de sociala myndigheterna misstänkt för mordet på den 15-årige litauiske pojken, Arminas Pileckas. Händelsen inträffade i måndags på Göingeskolan i Skåne. Uppdaterad med film.
skolmord
Arminas Pileckas blev endast 15 år gammal.
Det var i måndags som den 15-årige litauiske pojken, Arminas Pileckas, knivhöggs till döds på Göringeskolan i Skåne. 15-åringen ska ha suttit i skolans korridor tillsammans med ett par vänner under en lunchrast, när en 14-årig pojke gick fram och högg honom till döds bakifrån. Kniven ska ha träffat hjärtat och 15-åringen ska ha skadats allvarligt.
En skolkamrat ska ha försökt att rädda Arminas liv genom att ha försökt stoppa blödningen. Polis och ambulans kom till platsen och Pileckas fördes akut till sjukhus. Han avled en stund senare.
Den misstänkte gärningsmannen, en 14-årig syrier vid namn Ahmed Mustafa Al Haj Ali som nyligen kom till Sverige, har nu omhändertagits av de sociala myndigheterna. Bild på den misstänkte gärningsmannen går att se här.
Enligt uppgifter ska gärningsmannen ha planerat mordet på Arminas Pileckas under en något längre tid. Bland annat ska han under jullovet ha sökt på nätet efter sidor som lär ut hur man dödar någon.
Arminas Pileckas föräldrar har nu gått ut och pratat med litauisk media där de bekräftar att Arminas hamnade i konflikt med den syriske gärningsmannen i samband med att han ska ha sexuellt trakasserat kvinnliga skolkamrater. Detta ska ha lett till att Ahmed kände sig kränkt och hämnades genom att knivhugga Arminas till döds.