november 01, 2013

Sover Bremens Roland?

"Den frie Hansastad" Bremen, som ikke længere er så fri, afskaffer nu julen i sin Kita-børnehave. Forkortelse “Kita” kommer af Kinder-Tagesheim (= Børnedaghjem).


Se, hvad en læser skrev på bloggen Political Incorrect:
"Hver torsdag synger jeg med børnene i en Kitabørnehave i Bremen. Her er 20 børn fra 9 forskellige lande. Vi synger og danser til lystige sange og til alvorlige sange; tysk, engelsk, fransk, senegalesisk - hvad der nu passer og er sjov. Nu vil børnehaven forberede Mortensfesten*. Jeg sorterer altså mine sangskatte til efteråret og vinteren og erfarer: Intet religiøst, udelukkende kun Lanternesange* og til advent uden Jesus og Maria! Den “kære Gud” har nemlig ikke noget at gøre i den tyske Kita-børnehave. I den næste sangtime viser en lille kinesisk pige mig, at det også kan gå anderledes. Hun siger, at hun kender en sang, som vi endnu ikke har sunget og begynder ganske sagte: “Weisst du wie viel Sternlein stehen…”
(“Ved du hvor mange små stjerner der står…”). I samme øjeblik er alt andet mig ligegyldigt. Jeg blæser på politisk korrekthed og synger videre sammen med barnet: “Gud Herren har talt dem, at ingen mangler….”

Fra den tyske blog “Politically Incorrect” 23. oktober 2013.

*) I Tyskland begynder juleforberedelserne så småt med Hellig Morten, hvor børn i mørkningen går rundt med tændte lygter og synger, meget stemningfuldt!

Står Roland midt på torvet og sover? Hører
han ikke at islam - den gamle fjende - har sneget sig ind i byen?