maj 25, 2008

Uhæderlige gadenavne


Nu er sagen fremme igen!
I over 30 år har Sverige forsøgt at skjule tidligere ministres uhørte dumhed og mangel på almen anstændighed under Palmes socialdemokratiske regering.

Utallige romaner og film i verden handler om spioneri ved hjælp af prostituerede, der kan lokke ting ud af tomhjernede politikere, men lige tåbeligt handler de gejle.


Warsjawapagtens spionvirksomhed må have jublet over den svenske regerings naivitet, da de havde faste kontakter til polske prostituerede i en bordel hos rufferske Doris Hopp - tæt ved regeringens domicil. Et sted, hvor man lige kunne smutte hen i pausen.

Rigspolitichef Carl Persson så klart faren ved dette og advarede i 1976 regeringen om, at dette kunne gå ud over landets sikkerhed. Det drejede sig angiveligt om politikerne Tage Erlander, Gunnar Sträng, Olof Palme, Tage G. Petterson, Torbjörn Fälldin og Olof Johansson. Statsminister Olof Palme var klemt. Fra rigsdagens talerstol erklærede han, at det hele var pure løgn. Nu kom Rigspolitichefen dermed i klemme og anmeldte derfor sig selv, men frifandtes af rigsadvokaten: det havde ikke været forkert af rigspolitichefen at sende bemeldte skrivelse med advarsel til regeringen i 1976!!!

Men trods politiske anstrengelser for at skjule kendsgerningerne har det ikke været muligt at ”hælde cement” over sagen. Blandt de prostituerede, som ministrene benyttede, var der også et par mindreårige piger, som statens børneforsorg skulle tage sig af!!! Som voksne krævede de i 2007 en undskyldning fra staten og en erstatning for den behandling, de havde været udsat for som henholdsvis 14 og 15-årige! Det afvistes af rigssadvokaten. Sagen var forældet!!! Men kvinderne har ikke givet op, og sagen behandles for øjeblikket i justitsministeriet.

Vil staten igen forsøge at lyve sig fra al uanstændighed – og dermed gøre sig endnu mere uanstændig???
Hvornår fjerner man Olof Palme-gadenavnene i København og Århus?



Kilde: Tidligere numre af Världen idag, sidste den21. maj 2008.