maj 19, 2015


Vekselkontor tiltalt for hvidvask af 226 mio. kr.

http://finans.dk/live/erhverv/ECE7714620/Vekselkontor-tiltalt-for-hvidvask-af-226-mio.-kr./
finans.dk

Et københavnsk vekselkontor tiltales nu for forsøg på omfattende hæleri og hvidvask af i alt 226 mio. kr. De mange penge stammer blandt andet fra hashhandel på Christiania.
Erhverv
18.05.2015 kl. 12:04
LARS ATTRUP

Anklagemyndigheden har nu besluttet at rejse tiltale mod et københavnsk vekselkontor, som anklages for forsøg på omfattende hæleri og hvidvask af i alt 226 mio. kr. To personer, der er tiltalt i sagen, har siden 18. november siddet varetægtsfængslet.
Tiltalen omfatter omvekslinger, som er foregået i perioden maj 2010 til november 2014 og, fortæller anklager Karina Ankergren fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) – også kaldet Bagmandspolitiet.

 »Sagen er udtryk for vores øgede fokus på de dele af den finansielle sektor, som kan være et svagt led i forbindelse med myndighedernes bekæmpelse af hvidvask. Der er tale om en ganske omfattende sag, og vi betragter den som meget alvorlig, da der er tale om et beløb på næsten en kvart mia. kr.,« siger anklager Karina Ankergren.
 Hun oplyser, at tiltalen bygger på et tæt samarbejde mellem Bagmandspolitiet og Københavns Politis Task Force Pusherstreet.

Som en udløber af dette samarbejde blev politiet i løbet af 2013 og 2014 opmærksom på, at penge tjent ved hashhandel på Christiania efterfølgende blev vekslet til euro i det vekselkontor, som er omdrejningspunkt for den aktuelle tiltale. Politiet har kortlagt, hvordan to forskellige grupper af kriminelle har benyttet vekselkontoret til hvidvask af penge tjent ved hashhandel. Også andre personer med tilknytning til narkotikakriminalitet har angiveligt benyttet vekselbureauet til hvidvask af penge.

Efterforskningen førte til, at politiet 17. november 2014 gennemførte ransagninger flere steder i Københavnsområdet og anholdt to mænd på henholdsvis 31 og 65 år med tilknytning til vekselbureauet.
 Der er nedlagt navneforbud i sagen, og retsmøderne har hidtil været afholdt for lukkede døre. Sagen skal behandles i Københavns Byret, men er endnu ikke berammet. De tiltalte nægter sig skyldige.


Se tidligere omtale af sagen på Spydpigen
Narkohandel en gros og en detaille på Christiania
november 19, 2024