maj 08, 2015

Ud af EU UT UR EU

Christiansborg, den 8. maj 2015/hm

PRESSEMEDDELELSE

DF: Danmark skal springe på det britiske EU-tog!

De britiske konservative har fået en stor valgsejr, og det åbner for en helt ny dynamik i EU-samarbejdet, som også vil give store muligheder for Danmark. Det fastslår DF’s udenrigsordfører Søren Espersen.

- Først og fremmest skal der lyde et stort tillykke med en flot og velfortjent valgsejr til David Cameron og toryerne, som er DF’s tætte samarbejdspartner i Europa-Parlamentet, siger Søren Espersen.

- David Cameron vil genforhandle Storbritanniens forhold til EU, og han vil lægge resultatet af forhandlingerne ud til en folkeafstemning. Vi bør gøre det samme i Danmark. Danmark skal ganske enkelt springe på det britiske EU-tog, siger Søren Espersen.

- Det er en helt rigtig tanke, at landene skal have mulighed for at trække kompetencer tilbage fra EU og hjem til nationalstaterne. Det åbner for, at vi også i Danmark kan få større kontrol med eksempelvis arbejdskraftsindvandring og grænsekontrol. Det er en utroligt spændende udvikling, og Camerons store valgsejr vil give en helt ny dynamik i EU-samarbejdet, som rummer store muligheder for Danmark, hvis vi følger den britiske kurs, siger Søren Espersen.

- Hvis vi gør ligesom briterne, kan vi få mere Danmark og mindre EU. Og så skal danskerne naturligvis spørges ved en folkeafstemning. Jeg er sikker på, at danskerne vil med på det britiske EU-tog, hvis de får muligheden. Og den skal vi give dem, siger Søren Espersen.