maj 03, 2015

STOP de rumænske kriminelle

PETER SKAARUP, RETSORDFØRER, GRUPPEFORMAND (DF)

Det er alarmerende tal, der ramte JP 26/4. Antallet af sigtelser mod rumænere er på fem år steget fra 2.700 til mere end 10.000. 
Det undrer mig meget, at det ikke får politikerne fra andre partier end Dansk Folkeparti til at overveje, om det ikke var en god idé at genindføre grænsekontrollen? 
Sådan som det ser ud i øjeblikket, er der nærmest fri adgang for rumænere til at komme ind i Danmark, når de først én gang er kommet ind i Schengen-området.
Statsminister Helle Thorning-Schmidt er endda efter eget udsagn optaget af, at Rumænien skal indlemmes i Schengen-aftalen, hvorefter den sidste rest af grænsekontrol mellem Rumænien og Danmark ophæves.
Når rumænere kommer til Danmark for at begå kriminalitet, hænger det også sammen med, at rumænerne hurtigt kan tjene mange penge i Danmark. 
Straffene er lave i sammenligning med andre lande, fængselsforholdene er luksuriøse i forhold til, hvad man er vant til fra Rumænien – og man har endog pligt til at arbejde, og den løn, man får i de danske fængsler, er så god, så den sagtens kan konkurrere med lavtlønnet arbejde i Rumænien. 
Det er kort sagt en win-winsituation for rumænerne. 
Skulle de endda få en udvisningsdom oven i hatten, så er de kloge nok til at vide, at Danmark ikke kan opretholde indrejseforbuddet, fordi der som bekendt ingen grænsekontrol er mellem Danmark og Schengen-området.
Der er således rigtig mange ting, der skal rettes op på, hvis Danmark skal forhindre rumænske kriminelle i at have Danmark øverst på listen over rejsemål i de kommende år. 
Kilde: DEBATINDLÆG 03.05.2015 JP