maj 29, 2015

Ordet "Rom" forbudt, hvis ikke den er fra Jamaica

Forbudt at skrive, at "rom" stjæler. Zigøjnerkvinde får 1000 euro i erstatning.
Rapport fra Italien:

Om kort tid må man ikke mere sige "rom". Og ordet zigøjnere og "nomader" er allerede afskaffede. Man løber risiko for at blive ilde tilredt og at måtte ryste op med en masse penge. Tænk om du skriver, at rom stjæler! Civilretten i Rom har dømt forlaget Simone for en diskriminerende gerning mod rom og "sinti"*, og krævet, at de trækker en pubblikation tilbage, som henvendte sig til konkurrencedeltagerne i den praktiske advokatprofession, hvor rom-grupper automatisk fører tanken hen på forbrydelser.  Det noteres  med en særlig triumfering.

At rom stjæler? Det kan man ikke sige, så bryder helvedet løs.

Sagen blev rejst i juni 2012 af en zigøjnerkvinde, D.S., som havde følt sig krænket ved at  høre til et "kriminaliseret" miljø. Pubblikationen var udkommet 2011 og indeholdt en samling exempler der tog sigte på advokatexamen. Man forklarede hvordan man skulde bruge paragraf 712 i straffeloven  angående "køb af ting af tvivlsom herkomst", f.ex. køb "fra en tiggerske, fra en zigøjner eller fra en tidligere straffet".

Retten i Rom dømte forlaget til at trække pubblikationen tilbage og betale zigøjnerkvinden, der havde rejst sagen, 1000 euro i erstatning.


Kilde: http://www.secoloditalia.it/2015/03/vietato-scrivere-i-nomadi-rubano-rom-ottiene-1000-euro-dal-giudice/    via den italienske blog Lisistrata 13. mart 2015