november 19, 2015

En kæmpeopgave !

I går - den 18. november - var det den europeiske dag imod pædofili, skrev den svenske afdeling af "Red Barnet". Havde man vidst det lidt på forhånd, havde man måske kunnet støtte initiativet med et läserbrev. Man går jo ikke og husker hvilken dag det er det ene og det andet i den masse af opfundne huske-på-dage. "Vi måste våga se och prata om sexuella övergrepp som sker mot barn - för barnets skull" 

Människor som söker sig till barn i sexuellt syfte finns där barn finns. Internet är en sådan arena idag och därför skrev vi handboken #nätsmart. När vi skrev den hade vi våra barn och ungdomar i Sverige i åtanke. Men internet förenar ju faktiskt länder världen över och för att öka möjligheterna att skydda barn utanför Sverige från övergrepp på nätet, har vi nu översatt #nätsmart till #netsmart – en engelsk version för en global kontext. 
Hjälp oss gärna sprida #netsmart genom att tipsa engelskspråkiga vänner och bekanta om den. Ett enkelt sätt är att dela det inlägg om #netsmart som vi på Rädda Barnen publicerat på Facebook idag.

DELA  INLÄGGET

Tack! 
Varma hälsningar,
Maria Schillaci, 
psykolog på Rädda Barnen och författare till #nätsmart

Spydpigens kommentar:
Her har den internationale organisation "Save the child" (Red Barnet) en kæmpeopgave foran sig. I den kristne kulturkreds anses pædofili for en alvorlig forbrydelse, men i den kulturkreds som i øjeblikket styrter i tusindvis ind i Europa er det ikke bare accepteret, men også dyrket. Og ikke sjældent skjult som "ægteskab" med en barnebrud.