november 23, 2015

En historie fra Italien

Du er alt for vestlig indstillet" mente en inder og satte ild på sin kone.
Efter en familieopgør hældte han benzin over konen og satte ild til.
Det er, hvad der er sket i Dello nær den italienske by Brescia i Norditalien hos et indisk ægtepar. Kvinden på 26 år, som er mor til to børn på 2 og 4 år, er bragt på hospitalet i Brescia, mens manden er taget i forvaring af carabinierene.
Det var naboerne, der slog allarm. "Det stod ikke godt til mellem ægtemanden og hans svigermor, som syntes konen klædte sig alt for vesterlandsk", forklarede ofrets bror. "Vi har givet medgift i Indien, men de blev ved at kræve penge", tilføjede han.
Det er ikke den første episode af denne art i Italien. For bare en måned siden gennemtævede en mand sin kone, da hun opførte sig altfor langt fra islams regler ved gentagne krænkninger, sådan som kvinden selv har sagt til efterforskerne af sagen: "I italienske kvinder er beskidte, vi må gøre jer rene" *(se note!), har kvinden tilstået at have sagt. Det ser altså ud til, at kultursammenstødet, som man ser i disse dage efter terrorangrebene i Paris også finder sted inde i hjemmne, hvor kvinderne bliver tævet og brændt fordi de vil være fri....

*) Denne udtalelse må givetvis være en kulturel misforståelse. Det drejer sig givetvis ikke om korporlig snavsethed. I Islam taler man meget om ren og uren og deler hele verden op i to dele med de to ord, f.ex. Er en pige med islamisk tørklæde «ren», mens en nordisk pige i sommerkjole er «uren». Tænker du og handler du som du skal i islam, så er du ren, mens alle såkaldte «vantro» (= ikke-muslimer) er «urene». 

Kilde:
http://www.ilgiornale.it/news/cronache/sei-troppo-occidentale-d-fuoco-moglie-1196941.html   20/11 15