september 17, 2014

Vis dem ingen nåde - for I får ingen selv!

   
Tiffany Koolger på bloggen Synopsis 16. september 2014
               
                               
Præsident Obama ville have godt af at komme med en undskyldning, derpå sidde alene i medierværelset i Det Hvide Hus og få fat i Peter Jacksons mesterværk - Trilogien - Lord of the Rings, De To tårne. Han burde se dem. Han burde tage noter.               
I klimaks ved det første slag om Middle Earth mellem Verdens Mænd og den onde Saurons’ hær bliver lagt en tydelig retning og anvisning for amerikansk ledelse når man konfronteres med morderiske vilde i en barsk og dyster verden. Aragon de facto leder af Verdens Mænd, holder øje med de 10000 orker der befinder sig udenfor klar til krig, og som i den grad er klar til at slagte modstanderen.

Aragorn råber sin sidste kommando ud mod sine krigere, som både kampråb og advarsel: Vis dem ingen nåde, for i får selv ingen.


Den Islamiske Stat i Irak og Syrien, eller ISIS, er sunnimuslimske kujoner der ønsker at påtvinge hele verden Sharia Lov. ISIS er i færd med et hensynsløst, til overmåde hadfyldt tyvetogt af land og olie, bortførelser, voldtægt, henrettelser, folkedrab på kristne og halshugninger. Ofrene omfatter to amerikanske journalister, James Foley og Steven Sotloff. Mordene på dem blev vist på sociale medier og udført det den allermest brutale, hensynsløse og smertelig måde: Afskæring af hovedet med en tilsyneladende sløv kniv. Disse formodede røvhuller af alfahanner har tildækket deres ansigter mens de udfører udåden.

En af mine venner i Teheran, som jeg mødte i Istanbul for år tilbage fortalte mig over Skype, at ISIS også dræber enhver hund de møder, da de betragter hunden som uren og så det at Vesten holder meget af hunde. Hans søster boede cirka 150 kilometer syd for Erbil, og kunne fortælle at hendes families elskede hund blev slagtet af ISIS styrker. Hun fortalte mig at hundene får maver skåret op levende, derpå hængt fra hegnspæle.

Det er derfor Obamas spekulationer over, hvordan han skal behandle ISIS er så forunderlig. Dette er altså virkelig slemme fyre. Der er ingen skygge af grå nuancer, eller andre forbehold man kan udbrede sig om i møder med Valerie Jarrett. Dette er altså pærelet.
Smadr dem! Benyt det i sandhed forbløffende store billion dollars budget i Forsvarsministeriet og giv dem hjælp til selv at fatte den smerte de så lystigt disker op med.

Obama er sikker på, at styrker på landjorden ikke skal sættes ind. Hvorfor? For første gang i 30 år, er dette ikke en moralsk tvetydig krig begrundet på tvivlsomme beviser eller falske forudsætninger. Dersom Amerika tøver vil det blive betragtet i den ekstremistiske arabiske verden som svaghed.
Lige så oprørende og brutal Saddam Hussein var, og Bashar Assad er, så vidste de at dersom de ikke holdt årvågent øje med nogle af deres landsmænd da ville helvede bryde løs.  
Det er sket nu. Dersom vi ikke udsletter ISIS, så vil de amerikanske liv vi har mistet og de milliarder af dollars der er brugt på at stabilisere Mellemøsten og rense ud for terrorister være meningsløs spild.

Til de som nedtoner og hævder at truslen fra ISIS er overvurderet, så brug et øjeblik på at tænke over begivenhederne den 11. september 2001, denne rædselsfulde dag. Det var nitten mænd med mord og oprør i tanke. De udslettede tusinder af amerikanske familier og gav fødsel til de kvalmende galninge i ISIS, der nu kontrollerer et område på størrelse med Storbritannien.
ISIS har masser af penge og midler, er i den grad nidkære og dødsens farlige. De er måske ikke her lige nu, men de vil komme. Analyser har deres berettigelse når tingene står uklart. Her er der kun den lysende klare røde linje med civilisationen på den ene side og nådesløse knogleraslende barbarer på den anden.
Benyt ethvert værktøj vi har, og udslet dem. Uden nåde. 

.