september 15, 2014

IS-overfald i København

Danske IS-modstandere udsat for overfald
Af Michael Alsen Lauridsen, Berlingske Nyhedsbureau

Tre mænd fra københavnsk moské blev udsat for et overfald med kniv og knytnæveslag af IS-sympatisører, da de tre mænd havde sagt fra over for den ekstremistiske bevægelse ved en fredagsbøn.
Islamisk Stats (IS) blodige massakrer i Syrien og Nordirak fortsætter med at kaste skygger ind i de muslimske miljøer herhjemme.
Lørdag skriver Politiken, at tre mænd fra Taibi-moskeen i det nordvestlige København for uger tilbage blev udsat for et overfald, efter en prædiken ved fredagsbønnen havde skabt røre blandt den fremmødte forsamling.
Overfaldet er ikke blevet politianmeldt, men Københavns Politi bekræfter over for Politiken, at man fik en anmeldelse om uroligheder ved moskeen 22. august, men at der ikke var nogen af de stridende parter, der ønskede at anmelde noget, da myndigheden ankom til scenen kort efter.
Moskeen vedkender sig over for Politiken, at overfaldet fandt sted, men siger samtidig, at man har valgt at håndtere det religiøst i form af et møde i moskeen, hvor en »højt respekteret Shaykh« vil agere dommer og »løse konflikten og lade Allahs Bog dømme imellem os«, som moskeens formand udtrykker det til Politiken.
Optrinnet falder sammen med, at en række muslimske organisationer har valgt at sige fra over for IS. Det har dog for fleres vedkommende resulteret i hademails og trusler, som flere medier har berettet om de seneste dage. Af samme grund har initiativtagerne bag en anti-IS-demonstration i Aarhus haft vanskeligt ved at sikre sig deltagere til demonstrationen lørdag, da mange af muslimerne frygter repressalier fra IS-sympatisører, hvis de deltager i marchen.