marts 13, 2015

Usømmeligt angreb på jøder i Malmø

Referat fra den svenske blog Avpixlat

http://avpixlat.info/2015/03/12/nu-tillats-inte-judar-vaka-over-sina-doda-ifred-heller/#more-142614

Nu tillåts inte judar vaka över sina döda ifred heller

davidsstjärnaDET IMPORTERADE HATET Uppgifter kommer ikväll om nya trakasserier av judar i Malmö, staden som satt det svenska mångkultursexperimentet på kartan. Nu är det på det judiska kapellet i Rosengård dit hatet tagit sig.
Det är Mattias Svensson, redaktör på tidningen Neo, som återger vad kollegan Paulina Neuding skrivit på sin Facebooksida.
Under natten ska ett litet sällskap ha vakat i kapellet. Då de kom till platsen inför nattpasset såg de att ett gäng ungdomar samlats vid kapellets huvudingång där de stod och ryckte i dörrarna. Då gänget såg att de anhöriga kom, och att man larmat polis, skingrades de.
Vid halv två angreps huvudingången med våld och polisen larmades åter igen. Det yttre befälet bedömde att en hotbild förelåg och placerade två poliser utanför huvudingången där de stod kvar hela natten. Två personbilar som stått parkerade vid en intilliggande idrottsplats ska ha gett sig iväg illa kvickt då polisen kom till platsen.
Som före detta Malmö-bo känns det makabert att vi som judar inte kan få sörja i fred utan att även vid dessa tillfällen behöver vårt omedelbara fokus vara på den personliga säkerheten, inte på den avlidne. Även då polisen bidrar reaktivt till en trygghetskänsla i Sverige är detta inte en hållbar situation för framtiden. Här kan jag dra parallellen till livet i Israel där det finns en markant hotbild men även en trygghetskänsla eftersom detta hot är delat av samhället som helhet med en betydande säkerhetsmekanism i ryggen.0