marts 04, 2015

IS-bødlens far

Opsnappet snak fra telefonen:  Jihadi John, bøddelen, hans far i telefonen: "Vaffa...du skal dø i Syrien, Din hund! Dit dyr!

"Hund!, Dyr, terrorist!"  Sådan siger Jaseem Emwazi, Mohammeds far, alias far til Jihadi John (IS- bødlen) om sin søn i telefonen til en kollega. Manden fortæller, at sønnen i 2013 inden han overskred grænsen til Syrien og blev bøddel i den Islamiske Stat, ringede ham op fra Tyrkiet for at få forældrenes velsignelse og tilgivelse. "Vaff.... Jeg håber, du dør inden du når ind i Syrien", svarede faderen.

Den, der har afsløret indholdet af telefonsamtalen mellem den 51-årige Jaseem Emwasi, som i dag arbejder som expedient i et supermarked i Kuwait, og hans kollega Abu Meshaal er The Telegraph.
"En katastrofe" - Jassem Emwazi græd under samtalen, da han forklarede grunden til, at han var væk fra arbejde, forklarer Meshaal til den engelske avis. Det var al for stor skam og forvirring ved at opdage sandhden om sønnen i videoen fra den Islamiske Stat, hvor syv britiske amerikanske og japanske gidsler blev halshugget. En "katastrofe" for familien, siger han. Faderen til Jihadi John er blevet forhørt af de kuwaitiske myndigheder i tirsdags. Andre venner og kolleger til manden fortæller om deres bekymringer for den jihadist-vending, som sønnen tog allerede før afsløringen af hans sande identitet. Faderens arbejdsgivere holder ham ikke for ansvarlig for Jihad aktionerne og de har sagt til ham, at han når som helst kan tage sit job hos dem op igen. Hans kone, Ghania, lever i London, hvor hendes søn, Mohammed, er vokset op og er blevet radikaliseret, skriver The Telegraph.


Kilde: Via den italienske blog "Lisistrata" 4.3.15. Oversat fra italiensk af Gertrud Galster