marts 28, 2015

Frankrig: flystyrtet var ikke en tilfældig ulykke. Var det et massemord? Udført af anden-piloten?

Efterforskninhgen går i mange forskellige retninger
Anden-piloten hed Andreas Günter Lubitz

Det var andenpioten på Airbus A320 som lod Germanwings-flyet med 150 mennesker om bord knuse mod de franske alper. Det blev den konklusion som efterforskningen kom til efter at have lyttet til optagelserne af konversationen i Cockpittet. Ved krasjen var andenpiloten alene i cockpittet. Kaptajnen, som var lukket ude, bankede på døren og forsøgte at bryde den op. Resultatet af efterforskningen mundede ud i to hypoteser: Havariet kunde enten skyldes pilotens selvmordstanker eller en terroristhandling, som var forenelig med at holde ret kurs."

Dette mener den franske pilot fra A320, Patrick Magisson, som har deltaget i efterforskningskommissioner ved  flyulykker og er medlem af pilot-fagforeningen Snpl. Det man ved er, at flykrasjet skyldes en menneskelig handling, understregede piloten ved et interview i "Le Figaro" "Det som man ikke ved er, hvad var anledningen?

Magisson forklarede, at visse flyselskaber har regler som skal garantere, at piloten aldrig befinder sig alene i cockpitten så man kan genoptage ordrerne i tilfælde af upasselighed og pålægge at en flyassistent tager pilotens plads, så denne kan fjerner sig. I tilfælde af vanskelighed med lufttrykket, åbnes døren  automatisk med visse instrumenter, fortæiier Magisson". Han tilføjede: "Man ved ikke hvordan proceduren var på Germanwings A320. Flyselskaberner holder det hemmeligt, for det vilde være alt for farligt at offentliggøre det. Piloten har indrømmet at flyve-uddannelsen ikke beskæftiger sig med selvmordstanker hos den ene af de to piloter. "Selvom flyet er forsynet med satellit-telefon, kan ingen kontrollere apparatet udefra", bemærker han.

Den eneste løsning skulde være forebyggelse ved kontrol med piloternes psykiske kondition: "Vi har èt lægebesøg om året, men mellem to besøg kan der hænde dig hvad som helst..."
Et team på fire mand fra interpol, det internationale kriminalpoliti,  er blevet sendt til Sydfrankrig for at samarbejde med efterforskninger af flystyrtet. Det bekræftes af generalsekretæren Jürgen Stock over for de tyske medier.

Kilde: den italienske blog "Lisistrata"
http://www.lisistrata.com/news/2015/03/francia-aereo-caduto-non-incidente-strage-compiuta-da-co-pilota/