marts 13, 2015

12 katolske stjerner

Nogle mennesker dyrker lykkenumre, ikke sjældent gamle hellige tal som f.ex. syv.
Snaphanen har en god historie om en mand i det skånske Skurup, som var så glad for sit bilnummer, at han bad om at måtte beholde det. Det var tallet 786. Men det fik han
sandelig ikke lov til for det havde et skjult "religiøst budskab og kunde opfattes som anstødeligt".
For de indviede  kædes det nemlig sammen med udtrykket "Bismillah ir-Rahman ir-Rahim", der efter sigende betyder sådan noget som "i Allahs navn".

Sverige er jo kendt for forbud, og den svenske Transportstyrelsen tillader ikke, at nummerplader benyttes til budskaber om religion, narko, sex o.l.  Myndigheden har godt nok selv drevet kampagne for EU og katolicisme gennem nummerpladerne for år tilbage. Dansk Folkepartis daværende skatteordførende, Mikkel Dencker krævede sikkerhed for, at man ikke gjorde ligedan i Danmark.
Vi skulde selv kunne bestemme, om vi ønsker at reklamere for EU´s politik og de katolske helgener.
I Sverige spørger man ikke folk. Der indført nummerplader med EU-flag. Et flag hvis symboler, de svenske bilister næppe kender.

Mange tror, at de 12 stjerner angiver de første stater i EU (tidl. EF), men der var ikke 12. 
Nej, mærket er de 12 stjerner i Jomfru Marias himmelkrone (se Johannes Åbenbaring 12,1). Det valgtes i 1955 som logo for det Fællesmarked man arbejdede på. Det skulle symbolisere ”Europas enhed samt fuldkommenhed”. !

Katolikkerne var jo - og er stadig - i overvældende majoritet i EU og vilde markere dette. Mærket godkendtes den 8. december, den dag katolikkerne fejrer Marias ubesmittede undfangelse, mens Romtraktaten blev underskrevet på Marie Bebudelsesdag den 25. marts 1957. 

Der var altså fra EU's begyndelse tilstrækkeligt med religiøse budskaber, og flere kom der til.

Gertrud Galster