marts 29, 2015

Hyp, hyp, alle vore hypoteser om flystyrtetDet mest interessante ved flystyrtet i de franske alper er den enorme indsats for at finde en plausibel forklaring. Alle mulige synspunkter og hypoteser kommer frem. Og noget  bliver slettet igen. Det er som om alle skal hytte deres eget skind og/eller have deres hypotese godtaget. Men beviser glimrer med deres fravær. Hvem har vi tillid til? Hvem skal vi tro?
Vi er vant til, at mord og lignende kriminelle gerninger, af hensyn til nogen? forklares i massemedierne som psykiske brister hos gerningsmanden. Således også her.
Flyselskabet "Germanwings" og dets moderselskab "LuftHansa" har interesse i at kunne fralægge sig ethvert ansvar for pilotens eventuelle sygdom og/eller manglende psykiske balance. Et ansvar som let videreforplantes globalt til Tyskland, deres politikere, befolkning, medicinske og tekniske verden, deres ry, deres ære......
Denne  hypotese er uendelig vigtig. For de efterladte (ikke mindst forældrene til skoleeleverne),  betyder det, at alle der kunde have det mindste ansvar for flyulykken, bliver befriet for en skyld, som kunde nage de efterladte resten af livet.
Det gælder altså at finde bevis for, at det er pilotens skyld og hans alene. Kun han kunde vide, hvordan det stod til og hvordan han havde det.
Angiveligt skal man i pilotens hjem have fundet psychiatrisk medicin. Er det i sig selv et bevis på, at manden led af psychiatrisk sygdom? Som indicium er det vigtigt! Men der er også psychiatere som uddeler alt for mange piller som en løsning på alt muligt og endelig er der mennesker, der kan forledes til hvad som helst for penge. Også blandt højtuddannede agtværdige mennesker. Også blandt psychiatere. Almenheden ligger ubegrundet på maven for dem.
Piloterne ved "Germanwings" er til læge en gang om året. Har man ikke i lægeverden en moralsk meldetjenste til sine kolleger, hvis en patient udgør en risiko for andre mennesker gennem sit erhverv?
En hypotese går på, at piloten var konverteret til islam. Behøver hans omgangskreds at vide det, eller er det bare en formoding og en tro. Ser visse muslimer ham bare som en helt, der i dag hygger sig med 72 jomfruer i Allahs himmel?

Flyulykken er fuld af hypoteser, bevidste løgne og trossnak