januar 13, 2015

Såmænd snemænd !

Danskere har ind imellem den vane at harcelere over svenskernes mange forbud. Det kommer rimeligvis fra problemerne med alkohol. Danskerne har ingen grund til at gøre grin med de problemer, for de har heller ikke selv kunnet finde nogen løsning på sagen.

Her er en historie - ikke fra "Forbudssverige", men fra Mellemøsten.Sikken et held, at det kun sner meget sjældent dèrnede. Den bølge af uvejr, som har ramt Mellemøsten i disse dage har gjort, at der er udstedt en fatwa imod snemænd! De snefnug som er faldet i Saudiarabien har skabt "moralsk forvirring" i riget, som er islams centrum. I følge "Golfnyhederne" har den kendte teolog Mohammed Saleh Al Minjed erklæret, at "lave en snemand som et menneske eller et dyr for sjov eller som leg, er ikke acceptabelt i islam".
I følge de islamiske regler må man kun afbilde genstande som både, frugt, huse og lignende uden at løbe ind i religiøse anstødsstene.

Ifølge teologen er det absolut forbudt at lave dukker, om har skikkelser som mennesker eller dyr. Det gælder både for malerier og skulpturer. (De som har været på et hotel i disse egne vil let have konstateret dette). Og snemænd er ingen undtagelse. I henhold til saudisk lov kan enhver teolog udstede en fatwa. Fra regeringens side er der ingen kommentarer til fatwaen.

Det tykke lag sne som ramlede ned i disse dage i  Tabuk-området, 1500 km nord for Riad, gav lyst til at lave snemænd og kameler, nogle tilmed forsynet med seletøj og skærfter fra lokale grupper.


Hvor er det godt, at vi må more os med sneen i Sverige uden at blive arresteret af noget "moralpoliti".
Tænk jer en hel lang vinter uden at børnene måtte lave en snemand med kuløjne og en gulerodnæse!

Nyd det inden den forrykte fremmede fanatisme får fuld magt.

Kilde: "LiberoQuotidiano.it!