januar 28, 2015

Øresundsbroens uforudsete konsekvens: Vore naboer bliver vrede.
Brev fra Skåne

"Man kan ikke udelukke, at Norge, Danmark og Finland begynder at komme med forslag, som begrænser svenske statsborgeres muligheder for at bevæge sig frit i Norden. Et svensk statsborgerskab er mere end et pas, som kan sælges. Det er en billet til den Nordiske pasunion.
At skabe egne lagerrum for at skovle tiggere til Sverige er at betragte som et advarselsskud. Ganske tæt ved øret. Hvis Sverige ikke får bedre kontrol med sine pas, hvoraf en forskrækkelig masse er "blevet borte", og samtidigt skærper kravene for at få et nyt og dermed nordisk statsborgerskab, kan vi forvente endnu bistrere toner fra vore kusiner i syd, vest og øst."


En kommentar:
København ligger ved Øresund, nær forbundet til Malmø med tunnel og bro, med stor trafik frem og tilbage hver dag. Det var jo en visionær tanke, der lå bag. Man vilde skabe en stor pulserende zone, som med tiden skulde blive fuldt integreret. Men nu hører man stadig oftere:
"Bomb den bro" og "Malmø er jo ikke svensk længere". Man ser ikke mere visionen, og praktisk talt ingen i København taler mere om den. Jo, måske nogle politikere på rådhuset, hvis bølgerne går højt. Og sådan har det været hele vejen med den stupide indvandring. Den påvirker på en trist og uvirkelig måde hele stemningen i vort samfund. Det som skulde være så godt har ligesom mistet alle forudsætninger. Hvem vil knytte endnu en indvandrerghetto til Københavns i forvejen belastede forstæder? Ovenikøbet en som er meget værre end dem, vi allerede har?"

Sverige har flest jihadister i Norden:
"De kan have lært at bruge våben og sprængmidler i udlandet og de kan også have passeret alle menneskelige grænser i opførsel, de kan have set og deltaget i tortur og henrettelser. Har man overskredet sådanne grænser og er kommet tilbage med en kedelig overbevisning, så kan det ske, at man begår noget alvorligt i sit hjemland."

Men Mona Sahlin (s), den såkaldte "nationale samordner mod voldsindstillede extremister", tager det ikkke så tungt:  "For det første har ikke alle, som en vendt tilbage, gjort vederstyggelige ting. De som har gjort det skal naturligvis straffes, men andre, som rejser derned, er måske blevet narret ind i noget, de ikke kunde forestille sig i forvejen. De vender hjem så hurtigt som bare den."

Anna Kinberg Batra (leder for Moderaterne) er enig:
Vi vil ikke have et samfund, hvor du ikke lader dine myndige børn rejse på egne ferierejser. Men det er vældigt vigtigt at vi gør, hvad vi kan for at stoppe og forebygge radikalisering.... At blive hvervet som kriger for at øve dødeligt vold er faktisk også at blive offer for vold."

Mehmet Kaplan (Miljøpartiet)
"At deltage i borgerkrig i Syrien er ikke noget at være urolig over. Det er ikke mere mærkeligt end at svenskere  deltog som frivillige i den finske vinterkrig."


Spydpigens kommentar:
Ferierejse? Til krig i Syrien?
"Øve dødeligt vold" og "blive offer for vold  er en og samme sag" og hundrevis andre.  Og ifølge Fiolteatrets politiske børnestykke "om vold" (1979 kunde det også betyde, at man anlagde en bilparkering ved et boligkomplex i stedet for en legeplads.
Borgerkrig i Syrien med voldtægter og henrettelser af fanger er bare som vinterkrigen i Finland.