januar 20, 2015

Italienerne er oprørte.


To unge kvinder fra Lombardiet, Vanessa Marzullo og Greta Ramelli, tog som frivillige til Syrien for at hjælpe til,  bl.a. med at  oprette en kontrolstation.
De kom ind i Syrien ved Atma, få km fra en flygtningelejr med samme navn.

De forsvandt den 31 juli.
Den 20. september kom der en meddelelse, som aldrig blev bekræftet, at de skulde være solgt to gange til andre grupper. Den 31. december kom der en video på bare 23 sekunder på you Tube, hvor de to bønfaldt den italienske regering og skrev:
"Vi er Greta Ramelli og Vanessa Marzullo. Vi bønfalder vor regering og myndigheder at bringe os hjem inden jul, Vi er i stor fare og kan blive dræbt. Vor regering og myndigheder har ansvar for vore liv",
Kort efter spredningen af denne video  bekræftede den syriske gren af Al-Qaida i Nursia, at de to blev holdt som gidsler.
De kom hjem til Italien natten mellem torsdag og fredag med fly via Tyrkiet.
Den italienske regering har efter sigende måttet betale 12 millioner dollars i løsepenge = 10 millioner Euro, så de italienske skatteborgere blev ikke uden grund ophidsede og det har ikke skortet på vrede læserbreve. Begge pigerne sagde vistnok undskyld, men faderen til den ene, Salvatore Marzullo,  mente ikke, at hans datter skulde undskylde, for hun havde ikke noget at undskylde for. Hun havde ikke gjort noget forbudt eller forkert. Hun havde været ude i en grim historie, som endte godt uden at hun havde lidt nogen overlast. Denne snak hjalp ikke på den vrede stemning over de mange millioner dollars, det har kostet statsborgerne.

Ved hjemkomsten siger Greta, at hun ikke mere skal til Syrien, mens Vanessa Marzullo siger, at hun vil hjælpe dem i Syrien.