oktober 30, 2010

Han tror på islam


Forleden omtalte bloggen her den konference, som folkekirken i denne weekend holder med islam.

Her er et andet klip fra bladet Folkekirken, hvor Københavns domprovst skriver om sine ønsker og forventninger om moskéerne i København. Fremhævelserne er Spydpigens http://www.folkekirken.dk/
………
Vi er som flertalskristne forpligtede på at bidrage til at sikre mindretals-trossamfundene gode kår, hvis vi med god samvittighed skal nyde de særlige kår, vi har med Grundlovens paragraf 4’s forsikring om, at staten understøtter folkekirken. Vi er særligt begunstigede ved at have mange bygninger til rådighed, skaffet til veje til dels ved indsamlinger til dels ved hjælp fra det offentlige. Derfor bør vi også hjælpe andre til, at det kan lade sig gøre at få skabt rammer for religionsudøvelsen. Det er derfor med stor tilfredshed, at vi nu – endelig – kan konstatere, at kommunen har givet tilladelse til opførelse af to stormoskéer i København, en for det shiamuslimske mindretal blandt de københavnske muslimer i Nordvest og en for det store sunnimuslimske flertal organiseret i Muslimernes Fællesråd på Amager. Og naturligvis skal bygningerne kunne opføres med smukke minareter, ligesom vi jo også opfører kirker med tårne – bare lokalplanernes regler overholdes. Det er kun naturligt, at de to hovedretninger indenfor Islam satser på hver sin helligdom i København – svarende til, at vi med vore kristne konfessioner har hver vore kirkebygninger. Vi kan derfor også forvente, at forkyndelsen og aktiviteterne i de to moskeer vil være forskellige. Jeg er overbevist om, at det vil fremme integrationen og sameksistensen mellem muslimer og kristne i København, at muslimerne får et par store og tydelige bygninger, hvor de kan praktisere deres tro og organisere og afholde mange religiøse, kulturelle og sociale aktiviteter. Udfordringen ligger i at holde dørene åbne for hinanden uanset tro og uanset trosretning, så dér, hvor der er mulighed for samarbejde på trods af forskellig tro, da at gøre det. Og denne form for åbenhed er netop lettest, når det også er synligt, hvor trossamfundene har hjemme.

Spydpigens Kommentar:

Jamen hvor er det dog himmelråbende naivt! Han tror åbenbart på islam. Og har ikke forstået, at islam først og sidst er politik, som i alt er vendt mod Vestens kultur og kristendom.
Islam er kommet til Europa som en trojansk hest, en femte kolonne, intet mindre, og opretter et netværk af "kultur"centre - i forbindelse med deres moskéer. Her underviser de i jihad og sharia etc.
Har domprovsten hverken ører eller øjne?

Som præst ved Sionskirken støttede Anders Gadegaard sin kvindelige kollega, Birte Andersen, da hun holdt politisk juleprædiken i Lundehuskirken i 1983. Unge blandt kirkegængerne havde politiske plakater med i kirken. Den daværende røde biskop Bertelsen fandt denne uorden i orden!
Gadegaard var også naiv medløber i Sovjets stort anlagte fredspropaganda og bidrog selv med et arrangement i Sionskirken med en fredsprædiken af Svend Auken i 1987. Siden var det som provst ved Vor Frue Kirke, at han lod fremmede, der havde fået afslag på asylansøgning, bo i domkirken.

Og Asylspektaklet i Brorsonskirken havde han også en vis del i. I begyndelsen af oktober faldt der dom i byretten over den venstreextreme dækorganisation ”Kirkeasyl”, der fik en klækkelig bøde samt konfiskation af 300.000 indsamlede kroner

Bloggen
http://junikredsen.wordpress.com/2010/10/04/kirkeasyl-d%C3%B8mt/#comment-1222
skriver, at ”bag den kriminelle organisation står bl.a. Balder Johansen fra Nørrebro-virksomheden Logik og Co., der støtter den iranske narko-gangster og voldsmand Elias Karkavandis forsøg på at få omstødt sin status af tålt ophold.
Balder Johansen drev i mange år tæskeholdet Antifascistisk Aktion. Blandt hans faste håndlangere fandt man “Pikken” og “Doktoren”, to dømte voldsmænd, der ligesom Elias Karkavandi huserede på Christiania og Nørrebro”.