oktober 11, 2010

Tiltrængt opsang om demokrati og god opførsel

Det måste bli ett slut på mobbningen och trakasserierna av Sverigedemokraternas valda ledamöter. Hets- och hatkampanjerna har tillåtits gå farligt långt, för både enskilda offer och samhället i stort, menar Carin Stenström, Norrköping


SD-hatet har gått för långt

Gud ske lov, at der endnu findes en skribent i Sverige, som har bevaret sin sunde fornuft og ikke lader sig true eller forlede til at gå med på mobning af anderledes tänkende.
Det var et stort tab for ”Världen i dag”, da Carin Stenström af ukendte årsager trak sig fra redaktionen, og der skulle mange overtalelser til fra venner og bekendte, inden jeg gav mig og fortsatte abonnementet på avisen endnu en tid.
Spydpigen



I fråga om Sverige­demo­kraternas inträde i riksdagen har media och etablerade politiker inte uppträtt korrekt, inte fördömt våld och mötessabotage, inte försvarat yttrandefriheten, inte respekterat valresultatet. En enda riksdagsledamot, centerpartisten Staffan Danielsson, har öppet haft modet att förklara att han kommer att hälsa på och samtala med de valda kollegerna i Sverigedemokraterna. Det är illa ställt när det krävs civilkurage för en sådan självklarhet.Det är ett bedrövligt skådespel som pågår. Å ena sidan driver man hotkampanjer för att skrämma politiker att gå in i uppdrag på kommunal nivå, å andra sidan rapporterar man med förtjusning när skrämseltaktiken lyckas, att ”ännu en sverigedemokrat hoppar av”.Kan det verkligen vara en framgång att politiker inte vågar fullfölja väljarnas uppdrag? Å ena sidan legitimerar man våld och mötesstörning, å andra sidan betecknar man unga valda riksdagsledamöter som ”barnsliga” och ”omogna” när behärskningen brast under riksdagsgudstjänsten. Hade Åkesson med flera varit beredda på att också Eva Brunne skulle ta chansen att rätta in sig i hatmobben skulle de förmodligen inte handlat i affekt. Det är dock lätt att förstå att bägaren till sist rinner över. Övriga partiledare och andra förståsigpåare har anledning att känna skam inför det som hänt och det som hände i Storkyrkan.När debatten fördes om vigselrätt för homosexuella anklagades de som slog vakt om det traditionella äktenskapet mellan man och kvinna ofta för hets mot folkgrupp. De sades vara direkt ansvariga för våld som andra utövat mot homosexuella. Men när i dag en politisk minoritet utsätts för hot och misshandel är det ingen som drar slutsatsen att det kan hänga samman med den upptrissade hatstämning som dag efter dag manifesteras i media och politiska uttalanden.En invandrare från Syrien, som engagerat sig i Sverigedemokraterna, har misshandlats med kniv så allvarligt att han riskerar att bli handikappad för livet. Han själv, familj och släktingar har av Säpo evakuerats till hemlig ort, eftersom hotbilden fortsatt är allvarlig. Ingen har fördömt det inträffade, ingen har tagit avstånd från det politiska våldet. Media har blundat och Aftonbladet har till och med låtit företrädaren för det kriminella gänget Original gangsters få uttala belåtenhet med att en ”sverigedemokrat fått smaka kniven”. Statsminister Reinfeldt, som har det största politiska ansvaret, har gett beskedet att Sverigedemokraterna får räkna med sådan behandling.Fredrik Reinfeldt har, i besvikelsen över en försämrad maktposition, allvarligt brustit i statsmannaskap. Inte en enda gång har han uttryckt respekt för valresultatet, för väljarnas beslut och för de nya politikerna i Sveriges riksdag. Det är ynkligt. Lika ynkligt är det att kristna ledare, Stefan Swärd undantagen, varit tysta eller anslutit sig till mobben.
Carin StenströmSamhällsdebattör, Norrköping




De mange kommentarer viser med al tydelighed, at mange svenskere værdsætter ovenstående vurderinger. Forhåbentlig kan udlandet genvinde et mere sympatisk billede af Sverige, når man engang indser, at mediernes fremstilling er baseret på bagvaskelser og tilsvining. Som ved al mobning tør så at sige ingen unddrage sig tilslutning
Spydpigen




Dejan
2010-10-11 16:30:32
Du är bäst Carin! Du borde bli premiärminister i ett normalt Sverige!

Anneli Sliwon - Modigt
2010-10-11 16:25:38
Tack Carin för din artikel, jag hoppas du inser vilken risk du tar, när du ärligt skriver denna. Du riskerar att stämplas som invandrarfientlig och rasist i och med detta. Tänk att Sverige 2010 fortfarande styrs av fega människor.

Kerstin - Vi behöver agera !!
2010-10-11 16:25:05
Äntligen någon som skriver sanningen om hur våra politiker bär sig åt......Var finns demokratin ?? Jag hoppas att fler röstar på SD nästa gång!

Kattis - Mycket välkommet
2010-10-11 16:09:11
Tack! Bra skrivet och viktigt!Detta har många väntat på, någon som äntligen reagerar mot den besinningslösa motviljan och det odemokratiska beteendet hos alla, från politiker till media. Hoppas det börjar vända nu och att sd;s röst kan finnas med i debatten, på lika villkor och SAKLIGT diskutera våra problem.

Max (©) Hobstig - Ser man på!
2010-10-11 16:07:09
Jag är en fd kristdemokrat som inte längre är kompatibel med Kristdemokraterna! De andra partiernas syn Sverigedemokraterna lämnar jag åt andra att berömma!Trots att Kristdemokraterna verkar för att baxa igenom en civilkuragelag blir jag häpen över hur lite den lagen egentligen betyder för Kristdemokraterna. Det där om lika värde och betoning av mänskliga fri- och rättigheter, väger inte tungt när det verkligen gäller trots att grundlagen är rätt tydlig.I Sverige är åsiktsfriheten grundlagsskyddad enligt Regeringsformen där man skriver att Varje medborgare är gentemot det allmänna tillförsäkrad yttrandefrihet, frihet att i tal, skrift och bild eller på annat sätt etc. etc.

Thomas Högberg - Klock rent
2010-10-11 16:06:10
Kan bara hålla med Morgan Tex ....Sverige ska ju vara demokratiskt..Hmm

Anders Bylander - Ingen skriver som Carin
2010-10-11 16:03:58
Det skulle möjligtvis vara jag själv. Händelserna kring valet visar med all tydlighet att det är illa ställt med den svenska demokratin, med offentliga personers moral och att en kraftfulll ripost mot politikers och mediafolks brist på hållning förr eller senare blir oundviklig.

Andreas - Instämmer till fullo
2010-10-11 16:01:38
Tack för en rak artikel. Sverigedemokrater har blivit föremål för vår tids judeförföljelse. I debatter med dem hör man mycket sällan rationella argument, det är de vanliga, urvattnade, intetsägande klychorna som "människors lika värde", "grupp-mot-grupp-mentalite t", "bristande människosyn". Det är detta som gör det hela så paradoxalt.

Lassekolja - Heder åt Dig, Carina !
2010-10-11 15:59:41
Tack Carina Stenström! Äntligen någon med civilkurage, som vågar stå upp för våra demokratiska värden. De hets och hatkampanjer som pågår mot SD är inte bara ovärdiga en demokrati, de kan i förlängningen utgöra nedbrytning av våra demokratiska strukturer vilka tidigare generationer mödosamt lyckats bygga upp. Att själva statsministern spelat med i mobbingen av en politisk motståndare är skrämmande och mycket förvånande. Var och en kan ju tänka sig vad som hänt om en lärare sagt att "han inte ville ta i en elev med tång". Tror t.o.m. att han bidrog till SD:s framgångar i de olika valen.

Wanir - Tack!!
2010-10-11 15:59:41
Tack, tack och åter tack.. en helt klockren artikel, som säger som det borde vara. Jag är förvånad och glatt överraskad att du har modet, för det är inte många inom journalistkåren som har det idag, att skriva en icke tillrättalagd och politiskt korrekt hyckleri artikel. heders till dig. Kan vi inte portera den till AB och Expressen med?

Job
2010-10-11 15:58:28
Vet ej vem du är eller vilken din dagliga gärning är. Hoppas du inte får alltför mycket obehag för ditt välskrivna och sakliga inlägg. Hur vårt land har hamnat så snett kan man ha olika uppfattningar om men att denna förvandling har skett mot svenska folkets vilja är uppenbart för alla med förmåga att tänka själva. Sverige är nu kvalificerat för att benämnas demokratur, tyvärr. De som inte vet vad det är kan söka på internet så framgår det klockrent varför det inte längre går att tala om Sverige som en demokrati.

Malin (HBT person)
2010-10-11 15:57:40
Äntligen en som vågar skriva om masspsykosen som driver fram hat mot oliktänkande. Tack, du är guld värd!

Lars Persson - Tack Carin!
2010-10-11 15:56:24
Jag har mått väldigt dåligt när jag har sett kristna företrädare sälla sig till mobbarna. Så pass att jag idag lämnar svenska kyrkan. Bra att du tar upp Reinfeldt. Ju mer jag tänker på hans uttalanden desto mer inser jag hur skandalöst han har betett sig. Sverige går sönder och han som ska vara vår ledare anstränger sig inte för att ena folket. Tvärtom så underblåser han splittringen. Vill också tipsa om en mycket välskriven krönika om detta skriven igår av "Julia Caesar" på den danska bloggen snaphanen. "När Sverige rämnade"."När hat- och lynchstämningar ger fritt spelrum för allvarlig och djupgående splittring av medborgarna, för hatbrott, misshandel och förföljelse av politiska skäl åligger det landets ledande politiker att lugna och ena folket, att ingjuta hopp och framtidstro istället för rädsla och misstänksamhet. Det är statsminister Fredrik Reinfeldts ansvar att göra det, eller åtminstone göra ett försök. Det har statsministern inte gjort."

Anna - Tack
2010-10-11 15:47:43
Tack Carin Stenström för Din integritet.

Elias - jahopps
2010-10-11 15:45:02
Men även i demokratin ingår väl tryckfrihet och yttrandefrihet? Alla har väl rätt och tycka vad de vill..Demokratin gjorde att SD kom in i riksdagen, men demokratin tillåter väl alla andra som tycker annurlunda visa/säga vad de säger?! Hänger inte med alls?! Personligen skiter jag i eller som Zlatan sa så snyggt "pissar på dem" som är så själviska och självsäkra människor, s länge de inte stör mig personligen och min närhet. Vem säger att svenskar gillar alla svenskar i sverige?! nä då så ..ni får tycka vad ni vill så länge ni håller er inom lagar och männskliga rättigheter. Bemött människan med vänlighet så får du vänlighet tillbaka. Bemött människan med odska..får du stå för konsekvenserna efteråt!

Ludde - Sååå bra!!
2010-10-11 15:43:06
Underbart härlig läsning, Nobels fredspris nästa!!

Lars - SD
2010-10-11 15:43:00
Bra skrivet!Jag röstade inte på SD men tycker att flera av deras åsikter är fullt rimliga och måste diskuteras i det offentliga rummet. Det som sker nu är att vi håller på att förlora åsiktsfriheten i Sverige. Enligt lag har vi fortfarande åsiktsfrihet men är man inte PK så riskerar man att förlora jobbet och bli utesluten ur samhällgemenskapen. Som du skrev så tycker till och med statsministern att det är ok att ge sig på sverigedemokraterna med odemokratiska metoder. Jag känner mig inte trygg med den svenska demokratin längre. Jag överväger därför på allvar att flytta till Norge med min familj. Ps Jesu Kristi frid till er alla Ds

Peter - På Tiden!
2010-10-11 15:41:47
Äntligen någon som vet vad demokrati är

Per - Tack!
2010-10-11 15:40:29
Detta var det bästa och mest ärliga jag läst på mycket länge. Demokratin i detta land har havererat och verkar mer likna en så kallad demokratur. Tack för dessa väl valda ord. Kunde inte skrivit det bättre själv.

Stig Rydmark - Totalitär atmosfär
2010-10-11 15:31:27
Tack Carin S. Trodde journalister var enutdöende yrkesgrupp. Människor är ju idag rädda för att bli angivna som SD-sympatisörer. Vågar vi prata om det i familjen. Kanske barnen skvallrar. Det finns ju redan dom som sparkats från jobb och fackföreningar!Sverige den sista Sovjetstaten.

Markus - Bra skrivet
2010-10-11 15:22:07
Jag uppskattar verkligen Carin Stenström demokrati syn. Synd bara att Carin är väldigt unik, behövs verkligen mer personer som är som Carin

Roland - Ett ljus i mörkret
2010-10-11 15:01:30
Tack, Carin Stenström.Har sett/läst hur förljuget och felaktigt media rapporterat händelser och nu idag läst din artikel. Vad glad jag blev.Tack för att du gav mig en bra dag.

Anton - Bra skrivit!
2010-10-11 15:00:13
Äntligen något vettigt att läsa!!

Magdalena - Ja för demokrati
2010-10-11 14:56:01
Tack Carin för din artikel. Så tragiskt att det krävs ett mod att skriva sanningen i dagens Sverige. På senare tid blev man mörkrädd nästan av allt som står i politiskt korrekta media. Vad är det som händer med Sverige? Vart demokrati och yttrande frihet tagit vägen? Varför får man inte tänka annorlunda? Ta t ex den vidriga och patetiska kampanjen ’Vi gillar olika’. Nej, de gillar inte olika iaf inte oliktänkande. Och det gör så ont för att jag själv kom till Sverige för många år sedan just från diktaturens och censurens land. Varför övriga journalister klistrar etiketter som ’rasist och ’främlingsfiendlig’ bara för att man har kritisk syn i vissa frågor? Varför jag som en vuxen svensk medborgare inte är kapabel att avgöra själv vem vill jag rösta eller inte rösta på utan deras (journalisterna) s.k. hjälp? Enligt min mening det gick för långt. Att fördumma och förnedra folk hör till vardagsmat idag. Men idag är jag väldigt glad, det finns hopp för landet! Tyvärr kommer ganska snart fördömande ord från de som har ’rätta åsikter’, det är precis som i gamla DDR. Men du Carin, du är en hjälte i mina ögon. Tack från hela mitt hjärta.

Humanist - Lysande!
2010-10-11 14:54:28
En eloge till Carin Stenström för detta rakryggade och kloka debattinlägg!

Ted Sandstedt - Tack!
2010-10-11 14:43:47
Tack Carin för det du skrev. Det var modigt av dig. Gläder mig för var och en som står upp för demokrati idag.

Jarl Hjalmarson - Heja Carin Stenström
2010-10-11 14:19:09
Utmärkt och mycket befogad kritik av dagens politiska och mediala uppträdande.Winston Churchill har sagt att framtidens fascister blir anti-fascisterna och det är precis vad vi ser idag.I antirasismens namn så hycklar politiker, journalister bedriver propaganda och alla som har minsta kritik av det "mångkulturella" samhällsprojektet stämplas som rasister-fascister-nazister-is lamofober och vänsterfascisterna använder hot, trakasserier och våld mot oliktänkande.Yttrandefrihet en har också inskränkts kraftigt dels genom ny lagstiftning och frivillig censur av bloggägare.Fortsätter denna utveckling så blir det total diktatur och inbördeskrig, i alla fall om historien är någon vägvisare.Jättebra artikel, utmärkt skrivet, mycket bra och balanserad analys och förståelse för allvaret med denna farliga utveckling.Hoppas att du bevakar detta område tills det upphör. Sanningen kommer att segra.P.S. Läste att en del riksdagsmän inte vill sitta bredvid SD-riksdagsmän, att de inte vill stå i samma lunchkö och inte äta vid samma bord, rena rama åsikts apartheiden, kanske en ny vinkel för nästa artikel...Puss & kramJarl

Tobias Linder - Förvånad
2010-10-11 14:12:22
Detta hade jag inte väntat mig läsa i världen idag. Stort tavk för en uppfriskande ärlig artikel!

Emil Mokvist - Brott mot demokrati!
2010-10-11 13:47:41
Håller med fullständigt, blir glad av att detta börjar tas upp i media.Vare sig man sympatiserar med SD eller ej, detta är något som ALLA berörs av. Ett klart brott mot demokratin

Carl Andersson - ÄNTLIGEN!
2010-10-11 13:46:35
Kan man ju utbrista och travestera Gert Fylking. Hetsen mot 20, valda av 330 000 röstberättigade, representanter för Sveriges folk har, förutom rena hot/våldsaktioner, gått alldeles utaför alla ramar.Samt att de på sin arbetsplats blivit behandlade på ett sätt som är 100% ren mobbing. Media/Sjuklöverrepresentanter borde nog nyansera sina otäcka påhopp innan det tar en ände med förskräckelse.Mycket bra artikel med ett stort mått av substans och objektivitet!

Bo Ålander - Föredömligt
2010-10-11 13:34:14
Äntligen en debattör som vågar se och kritisera ett beteende som inte är värdigt vuxna, förtroendevalda, människor i en demokrati.

PP - Citat Reinfeldt
2010-10-11 13:30:50
Citat Fredrik Reinfeldt;”De, Sverigedemokraterna, hävdar ju att det är människorna, inte systemet, som det är fel på; att de skall ut därför att de ser annorlunda ut än vi.” Statsminister Fredrik Reinfeldt, Göteborgs Posten 7 oktober 2010.Reinfeldt underblåser hatet samt missförståndet vad SD vill åstadkomma; begränsa invandringen, ej utvisa på grund av etnicitet.

kristina guse - Mobbning av SD.
2010-10-11 13:25:28
Tack för ett nyanserat inlägg.Många i min närhet (vanliga medelSvenssons) delar uppfattningen att det är något lurt när kritik mot invandring jämställs med rasism; att det är OK att SD-anhängare hängs ut p g a sin tillhörighet medan våldsbrott mörkas för att inte försvåra integrationsarbetet...Den uppfattningen tillåts aldrig komma fram.Enda undantagen jag känner till är tidningarna Kvällsstunden och Dagen (dvs av de media som inte har en uttalad politisk inriktning). Kommer att teckna en prenumeration på Dagen.Mvh Kristina Guse

Mikael - Tack
2010-10-11 13:08:38
För en välbalanserad artikel.PK-Sverige kommer vakna mer och mer och inse att i förhållande till övriga Europa så är det Sverige som är extrema.

Hopeless - Verkligen
2010-10-11 13:00:14
Bra skrivet, kristallklart och modigt. Hoppas du inte får några negativa konsekvenser för att du berättat sanningen.Känns skönt att få läsa en sådan här artikel i en vanlig tidning och inte bara i "underground" media.

Torben Jensen - Äntligen !
2010-10-11 12:45:08
Äntligen någon som tar bort munkaveln. Skrämmande att läsa men sant. 7-klöverns och massmedias hat mot SD är så pass vida känd att t.om Danmark och Norge tar upp det. En stor eloge till dig Carin !

Nils Oscarson - Utmärkt artikel!
2010-10-11 12:37:59
Tack, Carin Stenström, för dessa kloka ord! Jag håller med om att det är bedrövligt att ett samhälle som påstår sig vara demokratiskt behandlar SD på det här ovärdiga sättet. Och precis som du påpekar är det särskilt tråkigt att kristna deltar i mobbningen. Eva Brunnes påhopp mot SD var verkligen skandalöst. Jag läste en bra kommentar om händelsen i Storkyrkan här:http://adacta.motpol. nu/?p=98

R Karlsson - Äntligen demokrati!
2010-10-11 12:34:18
Tack för en ärlig artikel! Jag har följt denna valrörelse och jag må säga att maken till svineri har jag aldrig sett. Från högsta politiska ledning på högersidan till den stenkastande anarkisten längst ut till vänster. Ingen har försvarat demokrati och yttrandefrihet - grunden för vår allas trygghet. Ingen har tagit någon debatt - förtal är det som de etablerade partierna har mött Sverigedemokraterna med. Är det konstigt om medlöpare och antidemokrater ser sin chans att sticka kniven i en oskyddad medborgare bara för att denne uttrycker sin åsikt eller tillhör ett visst parti. Det är sjukt i vårt politiskt nerdrogade och våldtagna Sverige. Och media har varit langare och profitör i denna vidriga affär!

Nisse - Utanförskapet
2010-10-11 12:34:16
Reinfeldt talade oavbrutet om utanförskapet 2006, och nu när SD har hatats ut från gemenskapen förstår vi vad han menade.SD skall ut.

PorterSweden - Utomordenlig analys !
2010-10-11 12:16:08
Carin Stenström är helt enkelt unik. Tårarna rinner när man får läsa ett inlägg med sådan sälta. Tack, tack! !!!

Anders - Reinfeldt är konsekvent ryggradslös
2010-10-11 11:47:55
Reinfeldts affärsidé är ju att inte stå för några egna värden, utan att vända kappan efter den för tillfället rådande vinden. Då blir det oundvikligen så här. I kraft av sin position påverkar han tyvärr inte bara de nya vingelmoderaterna, utan hela samhällsandan.

Lukas - När får vi ett officiellt fördömmande från ri
2010-10-11 11:41:33
Verkligen uppmuntrande att någon har så mycket civilkurage att denna vågar reagera och fördömma. Tänk om våra så otroligt fega politiker som Reinfeldt eller Sahlin (samt övriga), vågade gå ut och säga samma sak.Det borde vara en självklarhet att politik förs med med ord och inte knivar och gatsten men det verkar inte våra styrande förstå.Om inget sker så kommer dessa handlingar dessutom att trappas upp och då kommer ingen undan, oavsett vilket parti man än företräder.Lagstiftaren måste se till att dessa brott mot det fria ordet, vår politiska frihet samt ytterst mot demokratin staffas med lagens hårdaste straff eftersom gärningsmännen angriper själva hjärtat av vår demokrati.

Lena - Tack Carin Stenström!
2010-10-11 11:39:56
Tack för ett viktigt och bra inlägg. Äntligen!!

Göran - Gott :)
2010-10-11 11:34:02
Finns egentligen bara en sak till att önska från denna artickel.Att Reinfelth offentligt ber Sveriges befolkning om ursäkt för sitt odemokratiska aggerande gentemot SD, att inte fördömma eller ta avstånd från Våldet på folkvalda politiker. detta ger ett intryck av att han stöder våld mot SD.Samt att KP ber om ursäkt och tar avstånd från den mediala hetsjakt man bedrivit, ren förfölelse.Samt att AB tar avstånd från det sammarbete man bedrivit med Orginal Gangsters.

Mittmotto - Saklig rubrik
2010-10-11 11:24:36
Bra och saklig artickel, Förde själv denna debatt på AB chat förut, men på grund av detta blev jag utsparkad och censurerad. kan bara hålla med dig i allt du säger och att det känns bra att nån lyckats få ut detta i media utan Censur. Vill bara påpeka att enligt min åsikt borde samtliga "Politiker" be Svenska folket om ursäkt för sitt odemokratiska aggerande.och KP med AB i täten borde be om ursäkt samt ta ofentligt avstånd för sitt sammarbete med Orginal Gangsters. Vore trevligt med en nyanserad artickel på AB.

Morgan - STORT TACK
2010-10-11 11:17:13
Tack Carin för ditt mod tack även till krister Renard som skriver om valet på sin blogg. Man blir mörkrädd när man läser pastors bloggar som kör samma hatkampanj som kvällspressen. Får man verkligen säga som fredrik o Mona vi vill inte ta i dom med tång. Sd är ju valda av folket. Sverige har inget politiskt ledarskap tar man ej avstånd från våldet accepterar man det det är en skam för sverige.

Bengt Malmberg - lika värde
2010-10-11 11:13:19
Allas lika värde är utryck som är gångbart idag.Vad menas med det. Jag är företrädare för Sverigedemokraterna i Lunds kommun, är uppvuxen i ett hem i småland med föräldrar och syskon som är /var pingstvänner. Jag är inte själv troeende men anser mig leva efter de värderingar som kristendomen har lärt mig. Altså är jag en god samhälsmedborgare som fostrat 3 barn,har arbetet inom Räddningstjänsten hela livet,aldrig straffad.Jag betalar mycket skatt och anser mig ha rätt att ha lite åsikter på vad dessa pengar tar vägen. Jag har åsikter och ni skall veta att man få ta mycket skit för det. Lika värde gäller inte de som tycker att Sverigedemokraterna är bra. Min kristna uppfostran lärde mig att behandla folk som man själv vill bli behandlad. Så är dock inte fallet för oss.
Jag är mycket besviken på samhället, medierna och de styrande politikerna som låter denna smutskastning fortgå. Det kan väl ändå inte vara en del av den krista etiken. ELLER?

Pär - Bra skrivit!
2010-10-11 11:04:20
Kan inte annat än att instämma.

Markus - Ynkliga kristenledare
2010-10-11 10:58:47
Eftersom det tydligen bara är Stefan Swärd som är undantaget, så antar jag att Ulf Ekman ingår i de ynkligas skara enligt ditt sätt att se på saken, stämmer det ?

Jörgen Bengtsson
2010-10-11 10:35:20
Mycket skönt att ett fåtal debattörer nu ställer upp för demokratin.

Runo Samuelson - Äntligen!
2010-10-11 10:23:19
För första gången är fru Stenström & jag överens i sak.Bra rutet!