oktober 15, 2016

Tørklædets magt

Lone Nørgaard holdt fornylig et foredrag i grundlovsforeningen "Dansk Kultur" om det muslimske tørklæde. Det blev optaget på video og lagt ud på internettet. Det er meget vigtigt, at vi får al mulig oplysning ud, så alle forstår alvoren i, hvad der venter os.


 Her er mere:

"… Meningen med sløret er helt grundlæggende, at kvinder skal beskyttes mod overgreb fra mænd, fordi disse ikke kan kontrollere deres lyster, hvis de ser kvindernes hår. Mænd opfattes således som dyriske og seksuelt aggressive, skriver Cand.mag. Jørgen Winding på Uriasposten den 14. okt. 16, "Det er meget muligt, at det er en rimelig beskrivelse af en del mænd i den muslimske verden (82 procent af egyptiske kvinder har oplevet seksuelle krænkelser), men for en moderne dansk mand er dette menneskesyn en klar fornærmelse.

Jeg kunne da ikke drømme om at forulempe en kvinde, bare fordi jeg kan se hendes hår. Sløret er således et afvisende og uvenligt symbol, og det er derfor kun naturligt, at tilslørede kvinder ikke altid mødes med smil og varme …"

Nej, Gudskelov er sådanne mænd generelt ikke accepterede i Norden, men man skulde i 50`erne faktisk ikke længere sydpå end til Italien for nøgternt at konstatere at den arabiske tankegang fra saracenernes besøg havde efterladt tydelige vedvarende spor. Det hørte simpelthen til god tone, at kvinden skulde sænke sit blik, når hun f.ex. så en mand, komme imod sig på fortovet. Dette blev i byen hurtigt til et konstant blik ned i fliserne! Den skam som gifte mænd i Norden kunde føle, hvis de moralsk forfaldt til at søge nye græsmarker i byernes gader syntes ikke at existere dernede. De syntes tvært imod stolte over deres sexualitet. Pappagalli !

Det blev mig bekendt bedre dernede, men - så kom muselmændene....