oktober 31, 2016

Beatles


http://www.b.dk/kultur/efter-tavshed-proever-nobel-medlem-at-lokke-dylan-ud-i-sang

"Efter tavshed prøver Nobel-medlem at lokke Dylan ud i sang. Det er ikke et krav, at Bob Dylan holder en forelæsning, når han modtager Nobelpris. Han må gerne synge. Lørdag  29.10.2016
I to uger lod Bob Dylan som om, at han var aldeles ligeglad med Nobelprisen i litteratur, som han blev tildelt 13. oktober 2016."

Spydpigens kommentar:
Beklager, at jeg ikke har forstået Beatles højkulturelle litterære stade da tid var, men det skyldes nok, at jeg "lissom" var passeret den alder og det miljø, der krævedes. Jeg husker dem især som fortalere for narkotika, f.ex. med the yellow submarin. Eller mere tydeligt med   "Dr Robert" og "A day in the Life" (som blev bortvist fra BBC-radio). " Lucy in the Sky  with Diamonds" formede direkte ordet  LSD, det store hit, som kom på markedet midt i tresserne   og snart blev  "in" og kunde hjælpe tidens nye "kulturelle" tanker at glide ned. De bærer trods alt en del af skylden for den illegale spredning af narkotika blandt unge.

Musik i særklasse, men ikke teksterne!

Nobelkommitèens medlemmer var måske unge på det rette tidspunkt. De viser alt for  ofte,  at de - trods al velfortjent hæder - ligger under for noget så frastødende og uvidenskabeligt som politisk skøn og pk-hed.