oktober 10, 2016

Stærkere end morfin og heroin

 Siden foråret 2015 er mere end 180 personer i Sverige døde af det narkotika-klassificerede lægemiddel fentanyl.

Politiets nationale operative enhed, Noa, har slået til flere steder i landet og beslaglagt  store mængder af stoffet.
Akrylfentanyl er et smertestillende lægemiddel som er 50 gange stærkere end heroin. Det anvendes i livets sidste stunder og på patienter, som har vældig voldsomme smerter, siger Anna Stenfeldt Hennings som er sektionschef på Nationalt Forensisk Centrum, NFC i Linköping.

Stor politirazzia i hele landet
Politiet har indenfor de sidste uger foretaget 32 husransagninger rundt om i landet, fra Skåne i syd til Vesterbotten i nord.
Vi har fundet mistænkt fentanyl, amfetamin og hash, siger Emil Eisersjö, kommissarie på pressetjensten på den National Operative Avdelning, NOA och fortsætter:

- En person i Stockholm sidder arresteret efter razziaerne, mistænkt for grov narkoforbrydelse
Fentanylbeslagene analyseres på NFC i Linköping. Fentanyl findes som plaster,og det går at injicere lægemidlet, men siden sommeren bruges fentanyl mest som næsespray.
De allerfleste som er døde af fentanyl de seneste år er blevet kvalt.
De døde er mellem 18 og 72 år. Mange af dem, der er døde er ikke misbrugere, men  det kan dreje sig om, at man har pådraget sig en idrætsskade og fået noget smertestillende. Når man ikke har fået medicinen længere har man søgt på nettet og fundet det hèr, siger Eisersjö.


Spydpigens kommentar:
Man nævner ikke "selvmord". Er der ingen? Jeg mener, at man har erfaring for, at svenske pressemeddelelser gør sit for at berolige befolkningen, det være sig angående sygdom eller
trusler fra islam.