Nedenstående artikel er fra Tidsskriftet AKTION nr. 4, 1978.
Journalist Erik Nørgaard er født 1929. Fra 1946 var han ansat på forskellige aviser i provinsen under Venstrepressen indtil 1950, hvor han kom til Marinens Pressebureau og året efter til Information. Fra 1963 var han ansat på Politiken.
Erik Nørgaard er især interesseret i retsvæsen, politi og kriminalitet og har udarbejdet boglisten "Samfundet og de kriminelle" for Bibliotekscentralen, ligesom han naturligvis har skrevet meget i pressen, samt i Sparekassens blad "Ung i Dag". Nævnte blad hørte op efter bankkunders protest over bladets linje.
Nørgaard har skrevet mange bøger, bl.a. "Livet og Loven", "Sådan er de danske fængsler>", "Nogen kalder os glædespiger" og "Hvem er Jesus", udgivet på socialistforlaget "Spar Knægt".
Fra Statens Filmcentral udlåner man hans film "Skyld og Straf" (1977) til bibliotekerne landet over. Den har også været vist i TV
Nørgaard er journalist, ikke videnskabsmand. Han gengiver gerne ukritisk, hvad han hører, og hans produktion kan derfor ikke bruges som dokumentation, - også fordi han gerne blander den lovgivende og den udøvende magts områder sammen, hvilket kan give den mindre kyndige medborger fejlagtige opfattelser, hvilket måske er tilsigtet (?).
Erik Nørgaard har fået Cavlingprisen 1968 og PH -prisen i 1970 og gentagende støtte fra Statens Kunstfond, samt fra Forfatterforeningens faglitterære pris. Selv var han med til stiftelsen af medaljen "Nissen flytter med", der i 1974 blev overrakt præsten Erik Bock, der blev kendt for teaterspil i Hellig Kors Kirken og optøjr på Nørrebro og spektakler på den lokale skole med Børnemagtsbørnene fra Christiania.
I TV´s "Bytinget" led Nørgaard et dundrende nederlag over for publikum og præsten Søren Krarup i 1976 i spørgsmålet om forældremyndighed og forældres børneopdragelse contra statsopdragelse.
Nedbrydning af kernefamilien og dermed forældremyndigheden var - som tidligere nævnt her på bloggen - hovedtemaet i den ideologi, som Mentalhygiejnen dyrkede.