november 26, 2008

Kaba´en i Kalmar

Verdens grimmeste museum er nu også blevet verdens fejgeste, skriver bloggen ”Östra Ölands Fria Horisont”.

Da kunstmuseet indviedes i foråret var kunstneren Lars Vilks på besøg og glædede sig over en invitation til at udstille dér i 2009. Men nu har Kalmars Kunstforening sat sig over kunstmuseets direktør og sat stop for Vilks af frygt for hævnakt fra islamisters side. Ifølge landshøvdingen for Kalmar Län, Sven Lindgren, som er formand for kunstforeningens bestyrelse, handler det ikke om angst, men om at Lars Vilks kunst ikke er på kunstnerisk højde med, hvad museet ønsker, siger radio Kalmar.

Lars Vilks er bl.a. kendt for træskulpturen Nimis på Kullen og skitserne af profeten Muhammed som rondelhund.

Kalmar Kunstmuseum er her på ”Østra Ølands Fria Horisont” så at sige uden protester blevet udråbt til verdens grimmeste museumsbygning, og nu også til verdens fejgeste.
En anledning til at stoppe Vilks er, at museet frygter islamisk hævnakt. Nu kan selve denne fejghedsproces blive en del af et større Vilks-projekt!

Vilks rondelhund i Kalmar blev af folkehumoren døbt til ”Vrede Muhammed”. Den blev fjernet af kommunen lige så hurtigt, som man kunne sige Mekka.Det utrolig grimme museum har to øgenavne: ”Jeanssons Kul og Koks” og ”Kaba”. Sidstnævnte navn synes at forpligte netop i dette tilfælde.

Dagens Nyheder skriver i dag: ”En mand fik beskadiget armen i en tumult i forbindelse med premiêren og den efterfølgende debat ved den kontroversielle kunstner Lars Vilks musikal ”Dogs” (hunde). Flere sammenstød med moddemonstranter tvang politiet til at gribe ind.
Politiet måtte også beskytte Lars Vilks fra opghidsede moddemonstranter, da han forsøgte at gå sin vej. I stedet for at forlade ABF-huset den normale vej via entréen måtte politiet eskortere ham ud ad bagdøren og køre ham væk i en bil.”

Uhadada hvilke scener! Sådan noget må ikke ske i nærheden af - Kaba´en.
Foto af Lars Vilks