maj 01, 2013

Fastelavn i stedet for 17. maj ?

Aspøy skole i den norske kommune Ålesund har i år besluttet sig for at udskifte det norske flag i forbindelse med det årlige nationaldagsoptog den 17. maj, siges der.

Aspøy skoles rektor, Ann Elin-Haadem, oplyser, at skolen har spurgt byens 17. maj-komité til råds. Komitéen har endnu ikke svaret og er ifølge formanden for komitéen, Stig Gunnar Myren, i tvivl om, hvad de skal svare. I stedet skal eleverne bære flag fra deres respektive hjemlande for at “synliggøre den kulturelle mangfoldighed i kommunen”, som skolens rektor Ann Elin-Haadem udtrykker det. Det skriver bladet "Fyret.nu" (Fyret må hentyde til et fyrtårn, det er ikke skolerektoren, der er fyret nu, men det burde hun måske blive!)

“Der ligger en tradition til grund for at samles om det norske flag på tværs af religion og kultur for at markere dagen,” siger Stig Gunnar Myren fra byens 17. maj-komité. Mange nationalister er også i tvivl om, hvad der bør ske. De nationalistiske overvejelser går på, hvorvidt det er bedst, at de arabiske og afrikanske børn går rundt med norske flag og omfavnes af det norske fællesskab eller om de bruger udenlandske flag på Norges nationaldag? Det var naturligvis bedst, hvis de slet ikke deltog i nationaldagsfejringen, lyder det nationalistiske ræsonnement.

Ålesunds mangfoldighed er i forvejen - uden flag - synliggjort i form af mange voldtægter og overfald begået i kommunen, som nogle indbyggere betegner som “farligere end New York”.


Kilde:  Daniel Carlsen 26 april 2013  på internetavisen Nationaldemokraten

Læs også:
NRK: - Ålesund farligere enn New York