maj 14, 2013

Åh, du tossegode Europa!af Morten Messerschmidt i Den Korte Avis  7. maj 2013

Forleden læste jeg, at stærke kræfter i Tyrkiet – helt op i regeringen – planlægger at omdanne endnu nogle kristne helligdomme til moskeer.


I farezonen er i første omgang en 800 år gammel kirke i Trabzon, byzantinsk område, lang tid før den islamiske ekspansion. Kirken, med samme navn, som kirken i Istanbul, Hagia Sofia, har været museum siden 1964, men nu er den blevet til en moské.
Tyrkiets vice-statsminister hyldede beslaglæggelsen med ordene: “Ulykkeligvis og uden grund har Hagia Sophia-moskeen i Trabzon være brugt som museum. Det kommer ikke til at ske igen, så længe vi er ved magten. Moskeer er til for at lovprise Allah.”
Tyrkiets bogstavtro muslimer vejret morgenluft.

Flere moskéer end kommuneskoler

Nu er de begyndt at bombardere Tyrkiets parlament med forlangender og underskriftindsamlinger til støtte for, at også Hagia Sofia-kirken i Istanbul – i dag museum, men engang centrum for det byzantinske rige og den ortodokse kirke i næsten 1100 år – skal gøres til moské.
Ikke fordi de mangler moskeer i Tyrkiet, som har cirka 85.000 moskeer mod 67.000 kommuneskoler, men fordi Tyrkiets regering bevidst fremmer landets islamisering.
I Tyrkiet kan de overlevende kristne samfund – ortodokse, katolikker og armeniere – ikke eje jord eller bygninger, ikke bygge, ikke oprette sine egne skoler og kun nødtørftigt istandsætte sine kirker efter utallige benspænd.
Ja, også moskeerne er ejet og udøvelsen af islam kontrolleret af staten, men når staten er i hænderne på islamister, så er det ræven, der er sat til at vogte gæs.
I den tyrkisk-besatte del af Cypern er den kristne kultur ved at være udslettet. Siden 1974 er 550 kirker ifølge OSCE blevet stjålet, vandaliseret, omdannet til pakhuse, kaserner, cafeer eller moskeer.
Tusindvis af uvurderlige ikoner og andre værdigenstande røvet og solgt.
Kristne grave er skændet og korsene solgt som gammelt jern – og tyrkerne har resolut forhindret de fordrevne i at betale for at begrænse ødelæggelserne.

Tossegode europæere

Hvordan reagerer vi i Vesten, Europa, EU, på den slags overgreb? Udviser vi solidaritet med de mennesker, hvormed vi deler den samme civilisation? Udviser vi fasthed i forsvaret for vores kristne arv?
Nej, vi lader EU smiske og fedte for tyrkerne og forære dem milliarder af vores penge. Forleden overdrog EU den første renoverede moské, i byen Denia, i Cyperns tyrkiske zone – det første af fire afpresningsprojekter, som EU har påtaget sig for at få lov efter års forhandlinger at renovere nogle ødelagte kirker.
Vi forærer tyrk-cyprioterne rensningsanlæg, asfalterer deres veje, lærer dem trafiksikkerhed, mellemfolkelig forståelse og andet postmodernistisk pladder.
 Siden 2006 har EU foræret de tyrkisk-cypriotiske okkupanter 2,4 milliarder kroner!

 Alt imens, at EU bliver ved med at forære Tyrkiet hundreder af millioner kroner om året i bistand, der skal gøre Tyrkiet modent til optagelse i EU.
Og mens kristne kalkmalerier bliver udraderet i de oldgamle klippekirker i Cappadocia, bøjer Athens bystyre sig for omverdenens kritik og bruger nu 8 millioner kroner på at bygge byens første moské til de snart 300.000 muslimske indbyggere.
Sidste år åbnede bystyret i Thessaloniki storsindet en nyrenoveret 111 år gammel moské til glæde for Grækenlands muslimske mindretal. Den slags sker ikke i Tyrkiet eller Nordcypern.

Milliarderne har ikke hjulpet


De Radikale, Europabevægelsen, EU-socialisterne og de EU-borgerlige vil lukke Tyrkiet ind i EU, for de mener ikke, at der er nogen forskelle på mennesker, andre end den slags, der kan udjævnes med nogle EU-milliarder. Men efter mange, mange EU-milliarder er Tyrkiet på vej i en retning, der fører bort fra Europa.