april 17, 2014

Ukendt forfatter

Til alle de børn, der som jeg, overlevede 1950 , 60, 70 og 80´erne
Først så overlevede vi at blive født af mødre, der røg og drak under graviditeten.
Efter dette traume, blev vi lagt på maven for at sove i en krybbe malet i en lyserød eller babyblå maling med højt blyindhold.
Vi fik aspirin og alle mulige medikamenter og drak sødmælk fra lunken flaske, men blev aldrig testet for diabetes.
Og var vi søde, fik vi en rå, ubehandlet æggeblomme i en kop med et læs sukker og en teske, og kunne så røre os en herlig æggesnaps.
Vi havde ingen børnesikring på medicinflasker, døre eller vinduer, og da vi cyklede, vi havde ingen hjelme! For ikke at tale om den risiko vi tog, da vi som unge blaffede! Som spædbørn og børn kørte vi i bil eller på barnesæde på cykel uden bil pude, sikkerhedsseler eller airbags.
Vi drak vand direkte fra haveslangen og ikke fra glas eller flaske.
Vi delte en sodavand med flere venner og drak direkte fra flasken og ingen døde af det.
Vi spiste kager, mors boller, hvidt brød, frisk smør og for meget sukker på cornflakes. Og blev vi sultne mellem måltiderne, fik vi en rugbrødsmad med fedt og salt klappet sammen! Vi blev ikke overvægtige af det! For:
Vi var altid UDENFOR og legede!
Vi kunne gå ud om morgenen, lege hele dagen og komme hjem, når gadelygterne blev tændt.
Ingen var i stand til at nå os hele dagen, og vi var OKAY! Og vi var trygge, for de andres forældre kiggede efter, at intet skete eller ingen "grimme mænd" fik fat i os!
I timer var vi i stand til at bygge en sæbekassebil ud af gammelt skrammel og derefter køre ned af en bakke og derefter finde ud af, vi har glemt bremserne.
Efter kollision med træer og buske et par gange, lærte vi at løse problemet.
Vi havde ingen Playstation, Nintendo, X-box, ingen video eller dvd, der var ikke 150 kanaler på TV, ingen surround sound, CD-afspiller, ingen mobiltelefoner, computere, ingen internet eller MSN. Men vii havde venner og dem fandt vi udendørs!
Vi faldt fra træer og tage, skar os, brød lemmer og slog tænder ud! Og der var ikke nogen der blev sagsøgt eller stævnet for det.
Vi spiste orme og kager lavet af sand eller jord og ormene fortsatte ikke med at leve i maven!
Vi fik vandpistoler, og nogle endda luftgevær ved 10 års alderen, opfandt lege og legede med en stok og tennisbolde, og selvom man sagde, at det kunne ske, så det var ikke ret mange, der fik deres øjne stukket ud af spidse pinde.
Vi cyklede eller gik til venner, ringede eller bankede på og nogle gange gik vi bare ind og talte til dem.
Gymnastik havde alle konkurrencer, og ikke alle blev udvalgt, dem der ikke blev det, måtte lære at håndtere skuffelsen…. Utroligt eller hvad??
Tanken om at vores forældre ville være på vores side, hvis vi brød loven var ikke til stede. De var faktisk loven højre arm!
Denne generation har faktisk fået den største risiko-vilje, er de største problemløsere og investorer nogensinde.
For de sidste 50 år har været en eksplosion af innovation og nye idéer. Vi havde frihed, fiasko, succes og ansvar, og vi lærte at tage alt dette!
Hvis du er en af dem/os:
TILLYKKE!
Du ønsker måske at dele dette med andre, der har været lige så heldige at vokse op som børn af en tid, før PÆDAGOGER og ADVOKATER og myndigheder kontrollerede dit liv for 'dit eget bedste'?
Du skal være velkommen !