april 19, 2014

Ude af kontrol

Trods vinterstorme er tusinder afrikanere kommet over Middelhavet til Europa. De næste måneder ventes en direkte stormen frem. De illegale msseindrejser til EU kom ud af kontrol. Mens der i det første årskvartal af 2013 kom ca. 1000 mennesker til Italien med båd, så kom der allerede i de første tre måneder af det indeværende år 18.000 ifølge FN's flygtningehjælp. Og den helt store bølge af flygtninge kommer først nu, for først nu bliver vejret på Middelhavet bedre. Om vinteren kan det være et farligt hav.

Alene i Libyen venter op til 600.000 mennesker på lejlighed til overfart ifølge italienske vurderinger. Professionelle slæbebådsbander gør deres livs forretning. Efter at 387 mennesker druknede ved Lampedusa i oktober er grænseværnet gået over til at hjælpe afrikanerne ved landingen i stedet for at forhindre illegale grænseoverskridelser og sende dem tilbage. Men eet står fast, at jo flere, der kommer uskadt over, jo flere venner og slægtninge i Afrika får mod til at følge efter.

Som forventet runger nu råbet i EU på "mere solidaritet", og det rettes ikke overraskende imod Tyskland. Både socialdemokraternes spidskandidat, den tyske Martin Schulz, ligesom også hans af EU understøttede luxemburgske modkandidat Jean-Claude Juncker kræver af tyskerne at de tager imod flere Afrikanere for at aflaste Italien.

Kilde: Hans Heckel på Politically Incorrect 19.4.2014