august 30, 2007

Vilks rondelhund

Det er dejligt, at kunstneren, Lars Vilks, med sine tegninger af Muhammed som rodelhund har forsögt at lösne lidt op for det forknudrede svenske debatmiljö, som i årevis har dyrket fortielse af alt, der kunne skabe misstemning i befolkningen. Derfor véd denne befolkning meget lidt om, hvad der foregår - ikke mindst i deres eget land.

Det er i sig selv latterligt, at en hund, der hedder noget så almindeligt på jordkloden som Muhammed, kan skabe ballade. Blandt verdens mange tudiner "Muhammed"er vil der givetvis väre en del, som ikke er så gode, som de burde väre, men nogle rigtige slyngler og forbrydere, som ville blive henrettede (og bliver det!), hvis de boede/bor i nogle af de islamiske lande.
Er det ikke meget mere oprörende, at sådanne forbrydere bärer deres profets navn?

En hundesjäl er normalt godheden og trofastheden selv. De yderliggående fanatikere i islam véd ikke, hvad de går glip af, når de uden realistisk anledning forfölger denne skabning. (De troende mener jo, at alverden er skabt af den gud, de tror på, hvad enten de har valgt Gud eller Allah eller en anden gud).

Intet dyr er så trofast og overbärende som netop en hund. Og den er ikke bare til hygge, men også til stor nytte, f.ex. som förerhund for fysisk blinde. (De, der derimod er blinde på själen eller fornuften, kan den nok ikke hjälpe!).